kézilabda

2020.09.16. 17:58

Vereséggel nyitották a szezont a tolnaiak

Vereséggel kezdte az NB II.-es női bajnokságot a Tolna KC, mely a Dunaújváros fiataljaitól kapott ki a Délnyugati csoport nyitányán.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Női NB II., Délnyugat, 1. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA U22–Tolna KC 41–25 (25–16)

Dunaújváros, v.: Szászfai, Tasnádi.

Tolna: Agócs – LÁSZLÓ K. 5, PÁSZTOR K. 8 (1), Majsai-Sipos 3 (1), Pásztor F. 1, Szmacska 4 (2), Konkoly 2. Csere: Domsa, Molnár-Steiner, Gajai, Izsák A. 2. Vezetőedző: Izsák Bálint.

Hetesek: 5/4, ill. 4/4.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

A mérkőzés utolsó tíz percére állt csak össze a Tolna védekezése, mely addigra viszont komoly hátrányba került. Nem ez volt a vendégek legjobb napja, hiszen első számú kapusuk nem tudott elutazni, a csapat kapitánya, Sipos Ágnes sérülés miatt az első félidőben kidőlt, a másodikban pedig Izsák Adél egy ütközés következtében kényszerült a padra.

Az újvárosiak játékára a lerohanások, gyors indítások és pontos befejezések voltak jellemzőek, míg a tolnaiak sok hibával játszottak.

„Ha csak a mentalitást és az akaratot nézem, akkor abban jók vagyunk. A mérkőzések elején vagyunk bajban, lassan áll össze a védekezésünk. Ezzel a játékkal van esélyünk nyerni az egerszegiek ellen a következő fordulóban!” – értékelte a látottakat Izsák Bálint, a tolnaiak edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!