labdarúgás

2020.10.15. 07:31

A gödörből nem jöttek ki, de nem süllyedtek lejjebb

Szezonbeli második gólját jegyezte Kozármislenyben Fejes Péter, aki legutóbb a szegedi győzelem során talált a kapuba. A Szekszárdi UFC tíz nyeretlen bajnoki után győzött, a csatár szerint a gödörből még nem jöttek ki, de legalább nem süllyedtek mélyebbre.

Rónai Gábor

20190811_Szekszárd_Szekszárdi UFC -Dunaharaszti MTK NB III-as mérkőzés_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Gratulálok a góljához, és a győzelemhez!

– Nagyon szépen köszönöm a magam és a csapat nevében – felelte Fejes Péter, aki a kétgólos sikert arató Szekszárdi UFC első találatát jegyezte szombaton Kozármislenyben. – Nagyon kellett már ez a siker­élmény, hiszen régen, még a második fordulóban a Szegedi VSE vendégeként ízlelhettük meg legutóbb a győzelem ízét.

Valóban, ráadásul ön akkor is gólt szerzett, s mivel ez a szezonbeli második találata, mondhatjuk, ha gólt szerez, akkor nyer a csapata.

– Ha így van, annak örülök, azon leszek, hogy a folytatásban is gólokkal segítsem a csapatomat, hogy mielőbb elkezdjük a feljebb kapaszkodást.

Tíz nyeretlen meccs után mit jelenthet ez a győzelem? Felszakíthatja a gátakat?

– Remélem, hogy felszakítja. A mérkőzés után az öltözőben arról beszéltünk, hogy ezzel a sikerrel igazából még nem vagyunk kinn a gödörből, mindössze annyit értünk el, hogy nem süllyedtünk mélyebbre. De reményt ad, hogy dolgozni kell tovább, és annak meglesz az eredménye.

Vasárnap a második helyezett Ferencváros második számú csapatát fogadják. Lehet folytatni a győzelmi szériát?

– Miért ne lehetne? A nyáron játszottunk egy felkészülési mérkőzést a Fradival, és idegenben kettő nullára legyőztük őket. Jól teljesítenek a szezonban, az kétségtelen, de ha összeszedetten, szervezetten futballozunk, akkor meglephetjük őket, és akár újabb három ponttal is gazdagodhatunk.

Mi volt a kozármislenyi győzelem kulcsa? Volt valami előjele, hogy tíz sikertelen bajnoki után éppen a feljövőben lévő baranyaiakat verik meg?

– Más játékrendszerben futballoztunk, visszatértünk a négyvédős felálláshoz, és ezúttal nem támadtuk le az ellenfelet, hanem kivártuk, hogy ők kezdeményezzenek. Két kontrát is sikerült góllal befejeznünk az első félidőben, de ha őszinte akarok lenni, akkor még további gólokat is lőhettünk volna, hiszen megvoltak a lehetőségeink.

Visszanéztem az adatbankban, nem sokszor, csupán háromszor volt kezdő a szezonban. Van valami oka ennek?

– Valóban, mostanában keveset játszottam. Nyáron úgy volt, hogy eligazolok, aztán mégis maradtam. Pali bával (Dienes Pál vezetőedző, a szerk.) akkor megbeszéltük, hogy igyekszem mielőbb utolérni magam. Azt gondolom, most már százszázalékos vagyok, boldog vagyok, hogy hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez. Kulcsfontosságú meccsek várnak ránk a következő négy fordulóban, a Fradi után a Paks és az Újpest második csapatával, majd pedig a Majossal játszunk. Minél több ponttal kell kijönni ezekből a találkozókból, hogy felzárkózzunk a középmezőnyhöz, és jobb hangulatban várjuk az őszi szezon hajráját.

A biztató kezdés után jött a kiábrándító mélyrepülés

Két győzelemmel kezdte az idényt a Szekszárdi UFC, amely a Dunaújváros elleni hazai 2–1-es győzelmét követően idegenben verte meg 3–1-re a Szegedi VSE-t. Aztán jött a nagy megtorpanás, sorozatban hat vereséget szenvedtek a sárga-feketék, sorrendben a Rákosmente (0–1), az Iváncsa (0–1), a Bp. Honvéd II (1–2), a Vác (0–1), a Hódmezővásárhely (1–4) és a Kecskemét (1–2) is legyőzte Dienes Pál együttesét. Az ESMTK (0–0), a Dabas-Gyón (0–0) és a Körösladány (1–1) elleni döntetlenek után azt gondoltuk, hogy magára talál a szekszárdi egylet, de aztán jött egy sima hazai vereség a Taksony ellen (0–3). A kozármislenyi győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér. A tabellán így is kieső helyen áll a Szekszárd (a szezon végén csoportonként öt együttes, valamint a legrosszabb tizenötödik búcsúzik), ugyanakkor két győzelemmel sokat javíthatnának helyzetükön Fejes Péterék, akik akár a tizedik hely közelébe is felkapaszkodhatnának. Mennyivel szebben mutatna a tabella...

Borítóképen: Fejes Péter (9), akinek szezonbeli második gólja is győzelmet ért az UFC-nek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!