Bátaszék SE–MTK

2020.10.27. 06:15

Az Újpest ellen betaláló Kertész újabb gólt remél

Két éve az Újpest elleni Magyar Kupa-találkozón gólt szerzett, s most az MTK Budapest elleni szerdai meccsen is erre készül Kertész József, a megyei I. osztályban szereplő Bátaszék SE futballistája.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Kipucolta a góllövőcipőjét?

– Ez csak természetes! Hatalmas boldogságot jelentene számomra, ha az Újpest után az MTK kapujába is betalálnék – nyilatkozta lapunknak a 29 éves, ballábas futballista, aki a bátaszékiek becsületgólját jegyezte 2018 szeptemberében lejátszott, 7–1-es vendégsikert hozó kupamérkőzésen.

Megint egy NB I-es ellenfél következik. Várják már?

– Elhiheti, hogy nagyon várjuk, számunkra ez az év mérkőzése, ahogy az a beharangozó plakáton is olvasható. Szeretnénk megmutatni, hogy jó csapat vagyunk, és megálljuk a helyünket akár egy NB I-es gárda ellen is.

A városban már érezni a kupahangulatot?

– Sokan megállítanak minket az utcán, mindenki a szerdai találkozót várja. Nem a legszerencsésebb választás ez a fél egyes kezdési időpont, de tudom, hogy sokan a sorsolás után már szabadságot vettek ki, hogy ne maradjanak le a találkozóról. Remélem, hogy az Újpest elleni fellépésünkhöz hasonlóan most is sokan lesznek, mert ez pluszerőt adna nekünk.

Meg lehet lepni az MTK-t?

– Erre készülünk. Nyilván nem fogjuk letámadni őket, mert mégiscsak egy NB I-es gárdáról van szó, de nem is feltartott kezekkel megyünk ki a pályára. Figyeltük az MTK eredményeit, sok fiatal játszik náluk, tele vannak gyors játékosokkal, a védekezésre nagyon oda kell figyelnünk. Jó lenne minél tovább kihúzni kapott gól nélkül.

A főpróba nem sikerült valami jól, ráadásul a gerjeni vereségük az első volt az idényben.

– Ne is mondja! Csalódottak voltunk mindannyian, de el kell ismerni, hogy a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Nem vagyunk jó passzban, Dunaföldváron ott hagytunk két pontot, és a Tamási ellen is elveszítettünk kettőt a meccs hajrájában. De biztos vagyok benne, hogy ki fogunk kerülni a hullámvölgyből, és ehhez csupán annyi kell, hogy mindenki odategye magát szerdán, az MTK ellen. Ha így lesz, akkor vissza fogunk térni a régi útra, amelyen a bajnokság elején elindultunk.

Magyar Kupa, országos főtábla, 2. forduló, a 32 közé jutásért

Bátaszék SE–MTK Budapest

Bátaszék, Vicze János Sporttelep, szerda 12.30 óra (kapunyitás: 11 óra).

Jegyek: a felnőttek és a nyugdíjasok egységesen 1000 forintért tekinthetik meg a találkozót. A diákoknak a belépés ingyenes! A találkozón kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

Borítókép: Kertész József (11-esben) jókor volt jó helyen, ő szerezte az újpestiek ellen a bátaszékiek becsületgólját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!