Labdarúgás

2020.10.22. 11:23

Egyetlen idénybeli vereségéért akar revansot venni a Gerjen

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Nem hittük volna, hogy a Bátaszék SE nem az első, és nem is a második helyről várja majd a megyei élvonal tizedik fordulójának rangadóját. Szőcs Lázár gárdája ellentmondást nem tűrően menetelt a bajnokságban, s egészen a Tamási 2009 FC elleni hazai döntetlenig (1–1) százszázalékos volt. Aztán jött egy váratlan pontvesztés Dunaföldváron, így egészen a harmadik helyig csúsztak vissza Gábor Gergőék a tabellán.

Miközben a bátaszékiek egy kicsit megtorpantak, a gerjeniek éppen most gyújtották be a rakétákat. Buzás Attila csapata az előző öt bajnokija mindegyikét megnyerte, így ha a formát vesszük alapul, kijelenthetjük, hogy teljesen jogosan vezeti a táblázatot. Az újoncnak van a legtöbb győzelme, ráadásul szombaton az idénybeli egyetlen vereségéért is revansot vehet. A rajton ugyanis a Bátaszék SE 2–0-ra legyőzte a Gerjeni SK-t.

„Az első kört az élen zártuk, ez egészen jó eredmény – mondta Buzás Attila, az újonccsapat edzője. – Az látszik, hogy sok hasonló képességű csapat van a mezőnyben, s sokszor csak apróságok döntenek egy-egy győzelemről vagy vereségről. Messze a bajnokság vége, így komoly következtetéseket egyelőre nem akarunk levonni ebből a szereplésből. Fűt bennünket a visszavágás vágya, hiszen az idénybeli egyetlen vereségünket éppen Bátaszéken szenvedtük el. Ugyanakkor nem gondolnám, hogy ez a találkozó többet jelentene, mint a többi, nem ezen a meccsen fog eldőlni, hogy ki fut majd be az első helyre a bajnokság végén. Fontos állomás, ezzel tisztában vagyunk. Tiszteljük a bátaszékiek eddigi eredményeit, de nyerni akarunk, mert csak egy sikerből lehet tovább építkezni” – tette hozzá a szakember.

„Vereségnek vesszük a dunaföldvári döntetlenünket, de még a tamásiak elleni legutóbbi egy-egyet is, hiszen mindkét alkalommal a találkozó legvégén kaptuk azokat a gólokat, amelyek miatt kicsúszott a kezünkből a három pont – mondta Lerch Béla, a bátaszéki klub elnöke. – Ha emelt fővel tudunk lejönni a pályáról, mondván, hogy mindent megtettünk, akkor a földváriak ellen is elfogadható az iksz... Vannak ilyen meccsek, nincs baj, ezért szép játék a foci. Remek dolog a veretlenség, ugyanakkor minden feledésbe tud merülni, ha nem jönnek a győzelmek. Most is erre készülünk, nyerni akarunk Gerjenben, és biztos vagyok benne, hogy ha egységesen, csapatként működünk, akkor mindenkit le tudunk győzni. Otthon kettő-nullára megvertük ellenfelünket, ez mindenképpen erőt ad nekünk. Lehet, hogy most egy kis csalódottságot érez a szavaimban, de ne gondolja, hogy az vagyok. Ha valaki a szezon előtt azt mondja nekem, hogy így fogunk teljesíteni a bajnokságban, gondolkodás nélkül előre aláírtam volna” – tette hozzá Lerch Béla.

Fotó: TN-grafika

...és a többiek

A 10. forduló további programja. Október 24., szombat: Bölcskei SE–Dombóvár FC, Bölcske, 14.30 óra.

Október 25., vasárnap: Kakasd SE–Tamási 2009 FC, Kakasd, 14.30 óra.

Október 25., vasárnap: Dunaföldvár FC–Bonyhád VLC, Dunaföldvár, 14.30 óra.

A Tevel Medosz SE a hétvégi fordulóban szabadnapos.

Megyei I. osztály, az állás

1. Gerjen 8 6 1 1 16–7 19

2. Tamási 8 5 3 0 16–7 18

3. Bátaszék 7 5 2 0 19–4 17

4. Bölcske 7 3 2 2 14–12 11

5. Tevel 7 3 0 4 19–11 9

6. Bonyhád 7 3 0 4 25–20 9

7. Kakasd 7 2 0 5 16–20 6

8. Dombóvár 7 1 1 5 4–18 4

9. Dunaföldvár 8 0 1 7 7–37 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!