labdarúgás

2020.10.20. 17:39

Gévay Zsolt neve mellé került az egyik találat

Az vitathatatlan, hogy az OTP Bank Liga hétvégi, hetedik fordulójában a Paksi FC 3–1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget, az atomvárosiak második gólja kapcsán viszont már több a kérdőjel.

TN

20201018_Paks_PFC-ZTE_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Történt ugyanis, hogy a mérkőzés 48. percében Bertus Lajos bal oldalról, szögletből ívelte középre a labdát, ami után Hahn János lőhetett tíz méterről. Bár a labda a vendégek kapujának bal oldalába került, előtte az irányt változtatott – számolt be róla a Nemzeti Sport. A történet innen válik érdekessé, ugyanis, ahogy mi, úgy társlapunk is a paksi Hahn János neve mellé írta a gólt, de a felvételek alapján az látható, hogy a támadó lövése vagy csapattársán, Gévay Zsolton, vagy a zalaegerszegi Zoran Lesjakon megpattant, mielőtt az a kapuban kötött volna ki.

Solymosi Péter játékvezető a paksi védőt jelölte meg gólszerzőnek, s bár Gévay állítása szerint nem ért bele (ezt a zöld-fehér klub hétfőn jelezte is a szövetség felé), és ugyanezt állítja a zalaiak hátvédje is, kiegészítve azzal, hogy ellenfele hátán változtatott irányt a játékszer. A játékvezető azonban nem módosítja a jegyzőkönyvet, miután – a Nemzeti Sport információja szerint – a televíziós felvételek többszöri visszajátszása szerint nála Gévay Zsolt ért utoljára a labdába.

Hahn János ennek ellenére szemfüles gólt lőtt a mérkőzés 75. percében (a zalaegerszegi kapus túlcselezte magát, a támadó harmincöt méterről ívelt a kapuba), megszerezve szezonbeli negyedik találatát, amivel Könyves Norbert (ZTE), Nikolics Nemanja (Fehérvár) és Nguen Tokmac (FTC) társaságában a góllövőlista második helyén áll az ötgólos Simon Krisztián (Újpest) mögött. Gévay Zsolt így akarva, akaratlanul június után talált be újfent az élvonalban, ezzel beállítva az előző idénybeli góltermését.

A harmadik helyen álló Paksi FC szombaton a csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nem kieső helyen álló Budapest Honvédot fogadja (kezdés: 17 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!