kosárlabda

2020.10.24. 06:00

Lehengerlő játékkal hangolt a Szekszárd a rangadóra

Edzőmeccsnek beillő ZTE-verés után fogadja az UNI Győr Mély-Út gárdáját az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdacsapata a Tippmix női NB I hetedik fordulójában ma este.

Berg Sándor

20201021 Zalaegerszeg ZTE NKK(fehér)-Szekszárd(kék) női kosárlabda nb1 Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Katona Tibor

Többször hangoztatta Djokics Zseljko, hogy minden egyes mérkőzés, amit le tudnak játszani ebben a szezonban, ünneppel ér fel. Ezúttal valódi kosárlabdaünnep lesz Szekszárdon, a jugoszláv klasszisra, Drazsen Petrovicsra emlékezve egész napos rendezvényt tart az Atomerőmű KSC (a programok 9 órakor kezdődnek).

A nap fénypontja a bajnokságban öt győzelemmel rajtoló felnőttcsapat Győr elleni bajnokija lesz. A kisalföldiek elleni rangadóra gyakorlatilag edzőmeccsnek felérő zalaegerszegi fellépéssel készültek Theodoreán Alexandráék, akik esélyt sem adtak vendéglátóiknak. A 129–42-es győzelem során heten is kétjegyű pontszámot értek el, emellett a kulcsjátékosok is rápihenhettek a mai rangadóra.

Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy mire lesz képes idén a mindig nagy elvárásokkal induló, de az elmúlt szezonokban csalódást keltő Győr. Az észt Kadri-Ann Lass-szal (1,5 pont, 2 lepattanó átlagban) és a két amerikaival, Brianna Kiesellel (17 pont, 7 gólpassz) és Beatrice Mompremierrel a pályán (még nem játszott), Iványi Dalma vezetőedzővel a kispadon erősítő kisalföldiek az első két fordulóban TFSE (91–82) és a címvédő Sopron (50–83) ellen még játszottak, a ZTE, a DVTK, a BEAC és a Cegléd elleni bajnokijuk viszont elmaradt.

Ez a hosszú kihagyás biztosan nem a vendégek malmára hajtja a vizet, ahogy az sem, hogy az idei Sió Kupán 74–68-ra a KSC bizonyult jobbnak.

A Tippmix Női NB I, 7. fordulójának mérkőzése ma 17 órakor kezdődik.

A klub a szombati program beharangozójaként az alábbi videót osztotta meg Youtube-csatornáján:

Frissítés!

16:00 – Djokics Zseljko szombaton délelőtt pozitív koronavírustesztet produkált, így nem vesz részt a Győr elleni mérkőzésen, helyette Horváth Zsófia másodedző vezényli az együttest – tette közzé Facebook-oldalán a szekszárdi klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!