labdarúgás

2020.10.09. 07:25

Utolérhetik önmagukat a sérülésből visszatérők

Jókor jött a válogatottszünet a Paksi FC számára, hiszen így a karanténból visszatérő játékosoknak lesz idejük fizikailag felzárkózni a többiekhez. Ebben a Kaposvári Rákóczi elleni mai edzőmeccs is segíthet.

Berg Sándor

Miskolc 20201003 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK Paks Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Molnár Gábor Szabó János

Fotó: Molnár Gyula

Egy felfelé ívelő pályán lévő csapatnál nem szoktak örülni annak, ha meg kell szakítani valamit, a Paksi FC számára mégis jól jön a válogatottszünet, hiszen amellett, hogy Bognár György vezetőedzőnek plusz két hete lesz begyakoroltatni és „ráerőszakolni” a taktikát a játékosaira, a karanténból visszatérőknek vagy a sérülésből lábadozóknak is több idejük lesz felvenni a ritmust.

Szünet ide, szünet oda, nem lesz teljes az atomvárosiak kerete ezekben a napokban sem. Vannak labdarúgók, akik a múlt heti, diósgyőri sikerből (2–1) kimaradtak. Ilyen Szélpál Norbert, akinek a hatvani kupameccsen sérült meg a jobb lágyéka, de különmunkát végez a Siófoktól visszatérő Kővári Róbert is, aki bal hajlítójával bajlódik, míg Lenzsér Bence edzésen szedett össze térdsérülést.

A maródiak listáját gyarapítja ifjabb Haraszti Zsolt, akinek a bokája a DVTK elleni bajnokin fordult alá. Ő és Lenzsér a jövő héten visszatérhet a pályára, s ebben bízik Szabó János is, akinek a vádlija egy keddi edzésen sérült meg.

Rajtuk kívül közel áll a visszatéréshez Papp Kristóf, akinek a jobb térdének belső oldalszalagjai szakadtak el majdnem teljesen az év elején. Miskolcon pályára lépett ugyan, de korábbi sérülése miatt szűk egy órát kapott csak Böde Dániel, akiről vezetőedzője elmondta, miért védekező középpályásként futballozott a borsodiak stadionjában.

– Úgy készültünk, hogy ötvenöt-hatvan percet bír, de addig irányította a csapatot, tette a feladatát becsülettel, és testfelépítéséből adódóan nem sok párharcot veszített el. Korából következően egyre inkább olyan poszton futballozhat majd, amely új feladatot jelent neki. Centerként, a hosszú indítások után már nem biztos, hogy képes betalálni, ellenben a középpályán hasznosabb lehet – indokolta döntését Bognár György.

Az új vezetőedző kegyeit élvező Hegedüs Lajos sem a csapattal készül, a kapus ugyanis meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Jön a Kaposvár

A válogatott tegnapi Európa-bajnoki pótselejtezője, illetve a két Nemzetek Ligája-mérkőzés miatt szünetel az OTP Bank Liga, a paksiak azonban nem maradnak játék nélkül. Ma 13 órakor az elmúlt szezonban még élvonalbeli Kaposvári Rákóczit fogadják felkészülési meccsen.

A somogyiak a gyenge kezdés után megváltak Waltner Róbert vezetőedzőtől, helyét Várhidi Péter vette át, akivel négy mérkőzésen kilenc pontot gyűjtöttek. Jelenleg tizenegy forduló után három győzelemmel, öt döntetlennel és három vereséggel állnak.

Borítóképünkön: Szabó János az egyik edzésen szenvedett vádlisérülést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!