Női futsal Magyar Kupa

2020.11.16. 17:45

A Tolna-Mözs idegenben, az Atomerőmű SE otthon búcsúzott

Berg Sándor

20201115_ASE-ASTRA-HFC ÜLLŐ, női futsal, magyar kupa_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Nem ilyen mérkőzésre számítottak Tolnán, amikor kiderült, hogy az NB II-es borsodiakat kapták a kupában. Habár idén a másodosztályba nevezett a Miskolc, több évig az élvonalban szerepelt a sok fiatallal felálló gárda. Talán ez tévesztette meg a vendégeket, akik bátor és gyors ellenféllel néztek farkasszemet.

A félidei kétgólos hátrány ébresztőt fújt Szalkai Kittiéknek, a szünet után huzamosabb ideig nyomás alatt tudták tartani vendéglátóikat. Nem is kellett sokat várni a szépítő találatra, s bár nem sokkal később újfent kettő lett közte (3–1), öt perccel a lefújás előtt az egyenlítés is összejött nekik. Azonban, miután végig futniuk kellett az eredmény után, a hajrában elfáradtak a tolnaiak, s végül a versenykiírás értelmében a döntetlen eredménnyel az alacsonyabb osztályú gárda jutott tovább.

Az Atomerőmű SE mindent megtett, hogy megnehezítse a kupában is sokáig egyeduralkodónak számító Astra dolgát, s bár több ígéretes támadást is vezetett Horváth György csapata, két-három rövidzárlat miatt végül nagyarányú vereségbe szaladtak bele a paksiak.

Magyar Kupa, a 2. fordulóban.

Miskolci Vénusz–Tolna-Mözs 3–3 (2–0).

Miskolc, v.: Sántha P. (dr. Vigh T., Vígh I.).

Miskolc: Putnoky – Visnyánszki, Kovács A., Szunyogh, Gyarmathy. Csere: Vámos L., Galambvári, Varga E., Váradi, Lamos, Varga N., Gáspár F., Zékány. Edző: Volodimir Kolok.

Tolna-Mözs: Kulcsár P. – Vámosi, Mogyorósi, Nagy N., Domján. Csere: Deczki, Szalkai, Sereg, Bajcsy, Botka, Csapó, Ferencz. Edző: Ács Gábor.

Gólszerzők: Kovács A. (16., 24.), Gáspár F. (7.), illetve Nagy N. (21.), Szalkai (30.), Domján (35.).

Atomerőmű SE–Astra-HFC Üllő 2–9 (0–2).

Paks, v.: Fenyvesi (Fábián B., Mihálovics).

ASE: Blesz – Debreceni, Fritz, Maláti G., Trapp. Csere: Boda, Fejes B., Éberling, Sajabó, Koloh. Edző: Horváth György. Astra: Egri – Krascsenics P., Varga A., Csolti, Urbán. Csere: Hargas, Gimes, Kota, Balogh N., Dorner. Edző: Dombó János.

Gólszerzők: Sajabó (21.), Trapp (37.), ill. Krascsenics P. (20., 21., 26.), Varga A. (16., 38.), Balogh N. (21.), Dorner (26.), Urbán (27.), Gimes (37.).

A címvédő Szekszárdi UFC mérkőzését a hazai csapat ELTE-BEAC kérésére elhalasztották, azt december 12-én pótolják l7 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!