Profi boksz

2020.11.26. 06:30

Amerikai fellépés teheti fel a koronát Halász Gábor karrierjére

Floridai gálára hívták Halász Gábort, de a koronavírus-járvány áthúzta a szervezők számításait. A szekszárdi bunyós mindenesetre készül, napi szinten edz, hogy formában legyen, ha újra jó hírrel hívja a menedzsere.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Nem is mondta, hogy Amerikába hívták bokszolni?

– Nem akartam nagy dobra verni, amíg nem lesz biztos, s látja, már nincs is jelentősége, mert elmarad a gála, amelyen felléphettem volna – felelte Halász Gábor, a szekszárdi székhelyű Unio Box Team cirkálósúlyú ökölvívója.

Azért engem érdekelne a történet. Elmeséli?

– A menedzserem, Petrányi Zoltán Floridában futott össze egy amerikai menedzserrel, aki Miamiban szervez gálákat. Az egyik ilyenen szerették volna, ha fellépek. A vírushelyzet azonban itt is közbeszólt, lefújtak mindent. De biztató, hogy kaptam ígéretet arra, hogy ha vége lesz ennek az egésznek, akkor kiutazom, és a következő gálán kötelek közé lépek.

Jól hallom a hangján, hogy egy kicsit elérzékenyült?

– Ha nem is érzékenyültem el, de eljátszottam a gondolattal, hogy micsoda esélyt kaphatnék a sorstól, most negyven felett, amikor karrierem vége felé járok. Egy amerikai fellépés feltehetné a koronát az eddigi pályafutásomra.

Apropó vírus! Hogy élnek most, a második hullám kellős közepén?

– Zajlanak az edzések, igaz, sokkal kisebb létszámmal. De megvagyunk. Az előírásokat szigorúan betartjuk, eddig senki sem fertőződött meg, nagyon remélem, hogy ez így is marad.

Akkor nem jelentene gondot, ha jönne egy újabb ajánlat...

– Készen lennék rá. Most is heti hat napot edzek, kettőt-hármat kesztyűzök, közben pedig eljárok úszni és futni is. Életmódot váltottam, sokkal egészségesebben étkezem, s érzem is magamon, hogy tele vagyok energiával. Várom azt az ajánlatot, csak ne olyanok jöjjenek, amelyek egy hetet adnak a felkészülésre, ilyenekbe nem megyek bele. Ha kapok legalább másfél hónapot, akkor alaposan felkészülök, és nyugodtan ülök fel a gépre.

Elmaradt a szokásos küzdősportgála, mondhatjuk, hogy már megint. Meglesz a tizedik?

– Azon leszek! Ha véget ér ez a járvány, újra elkezdjük a szervezést. Szeretnék egy olyan jubileumi gálát összehozni, amelyen nemcsak én, de a többi helyi kedvenc, Orsós István, Novák György, vagy Ericles Torres is kötelek közé léphetne, a szekszárdi közönség előtt lezárva egy szép szakaszt az életében.

Úgy mondja, mintha búcsúzni akarna, aztán jön egy ajánlat, majd jön egy újabb...

– Sokszor megfordult már a fejemben, s önnek is sokszor mondtam már, hogy befejezem. Persze mindig van egy olyan cél, amelyet szeretne elérni az ember, s ha őszinte vagyok, ön szerint ki mondana nemet egy amerikai álomra?

Borítókép: Halász Gábor (balról) most nem jutott el Floridába, de nem kell letennie róla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!