kézilabda

2020.11.11. 11:50

Elmaradt mérkőzésen diadalmaskodott a Tolna KC

Berg Sándor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A nagykanizsai mérkőzése elhalasztása miatt három hét szünet után lépett pályára a Tolna KC női csapata, s győzte le riválisát, a BVSC-Zuglót.

NB II, Dél-nyugat, 7. forduló

Tolna KC–BVSC-Zugló 31–24 (18–14)

Tolna, 80 néző. V.: Ihász, Marosi.

Tolna: SZABÓ A. – LÁSZLÓ K. 3, Pásztor K. 4, MAJSAI-SIPOS 6, Pásztor F. 2, SZMACSKA 9 (4), Konkoly 6. Csere: Agócs, Domsa, Molnár-Steiner, Gajai 1. Edző: Izsák Bálint.

Hetesek: 7/4, ill. 3/3.

Kiállítások: 8 + kizárás, illetve 6 perc.

A tolnai vezetőedző eltiltása lejárt, így ismét a csapat segítségére lehetett Izsák Bálint, aki a kispadról láthatta, hogy az első félidőben fej-fej mellett haladt a két gárda, de végig vezetve uralták a játékot a hazaiak. Higgadt és megfontolt támadások mellett határozott védekezés és a kapuban Szabó Andrea kimagasló teljesítménye jellemezte az első harminc percet.

A második félidőt zavaróval kezdte a Zugló, ez megakasztotta a Tolna támadójátékát: tizenöt perc alatt csupán öt gólt tudtak szerezni a vendéglátók, viszont a fővárosiak sem álltak a helyzet magaslatán a három lőtt góljukkal. Ekkor visszaváltak a hatos falra, innentől már simán jöttek a tolnai gólok, s végül a csapat második sikere.

Izsák Bálint: – Megfontolt támadójáték, határozott védelem, jó kapusteljesítmény. Az apróbb hibákat leszámítva magabiztos győzelmet láthattak szurkolóink.

A tolnaiak pénteken 17 órától a PEAC vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!