futsal

2020.11.10. 15:42

Fontos három ponttal lett gazdagabb a tolnai csapat

A szezon eddigi legnagyobb skalpját gyűjtötte be a Tolna-Mözs női élvonalbeli futsalcsapata, mely hazai pályán 3–2-re győzte le a DEAC együttesét.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Lüktető játékot hozott az felsőházra egyaránt pályázó csapatok küzdelme. Több és veszélyesebb akciót a Tolna-Mözs vezetett, de vagy az utolsó passzokba csúszott rendre hiba vagy a lövéspontossággal adódtak problémák. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek után a debreceniek szerezték meg a vezetést Krascsenics Csilla révén.

A bekapott gól láthatóan megfogta a tolnaiakat, de ebből idejekorán felocsúdva ismét átvették a játék irányítását. A szünet előtt Mogyorósi Zsuzsanna ritkán látott, félpályás góljával (a debreceni kapus előtt Csapó Orsolya végzett megtévesztő „repülést”) egyenlítettek a hazaiak.

Fordulás után a válogatott keretben rendre helyet követelő Szalkai Kitti egyéni megvillanása után már a vezetést is megszerezte a Tolna. A játék képe alapján ugyanúgy benne volt a meccsben a DEAC egyenlítése, mint ahogy a vendéglátó harmadik gólja. Végül először előbbi valósult meg Krascsenics második találatával három perccel a lefújás előtt, de időkérés után Csapó Orsolya hálóba kotort labdája döntötte el a nagyon értékes három pont sorsát.

Női NB I, a 6. forduló

Tolna-Mözs–DEAC 3–2 (1–1)

Tolna, v.: Éreth (Pekoli, Mihálovics).

Tolna-Mözs: Deczki – Horváth H., Szalkai, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P., Wiesner, Méhes, Mogyorósi, Csapó, Domján. Edző: Ács Gábor.

Debrecen: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges K., Horváth V. Csere: Torma, Pócsik, André, Nagy A., Fülöp D., Czégény. Játékos-edző: Üveges Katalin.

Gólszerzők: Mogyorósi (16.), Szalkai (24.), Csapó (37.), illetve Krascsenics Cs. (6., 37.).

„Fontos három pontot gyűjtöttünk be, de ennél is fontosabb, hogy szeretett Feri bácsink újra köztünk lehetett! – fogalmazott Deczki Vanda, a tolnaiak csapatkapitánya. – Sokkal nagyobb arányban is nyerhettünk volna, mert rengeteg kidolgozott helyzetünk, illetve kontráink voltak, azonban a helyzetkihasználásaink eredményességén még továbbra is sokat kell dolgoznunk. Kijelenthetem, hogy a szezonban ez volt az a mérkőzés, ahol a csapat minden tagja ugyanolyan koncentráltan, ugyanakkor intenzitással, akarattal és küzdeni akarással lépett pályára. Büszke vagyok a csapatomra!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!