cselgáncs eb

2020.11.21. 07:35

Keményen dolgozott, hogy sikeresen zárhassa az évet

A jó szezont futó Cirjenics Miklósban benne lehet akár egy érmes helyezés is a prágai Európa-bajnokságon, az Atomerőmű SE cselgáncsozója a mai zárónapon lép tatamira a cseh fővárosban.

Munkatársunktól

Budapest, 2020. október 25. Cirjenics Miklós (kék) gyõz az azeri Zelym Kotsoiev ellen a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny -100 kilogrammos súlycsoportjának selejtezõjében a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 25-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A körülményekhez képest Cirjenics Miklós próbálta kihozta a maximumot abból, amit a 2020-as esztendő a sportágnak engedett. Az Atomerőmű SE olimpikonja négy tornán indult idén: a január Tel-Avivi Grand Prix-n a legjobb tizenhat között búcsúzott, a februári, párizsi Grand Slamen egy mérkőzés jutott neki, a pandémia miatti hosszú kényszerszünetre pedig egy bronzéremmel ment Düsseldorfból, hogy a tíz hónapos pihenő után október végén hetedik helyet szerezzen az első Grand Slamen, amit Budapesten rendeztek.

Utóbbit tette úgy, hogy a koronavíruson átesett sportoló a verseny előtt nem sokkal kapta vissza sportorvosi engedélyét, így nem is készülhetett. Azóta keményen edz az Eb-re, így jó esélye van arra, hogy sikeresen zárja az évet.

Ahogy fogalmazott, ha előre mondták volna neki, hogy bejut a legjobb nyolc közé, azt aláírta volna, de utólag azt érzi, hogy több volt ebben, mint amit a helyezése mutat. Pozitívum viszont, hogy újra élesben, tétre menő versenyen vehetett részt, méghozzá igen komoly mezőnyben, ahol mindegyik ki-ki meccs volt. A kontinensbajnokság előtt ráadásul osztrák edzőtáborban járt a magyar válogatott, amire rég volt példa. Ott komoly ellenfelekkel készülhetett, ami újabb pluszt adhat neki Prágában.

A világranglistán elfoglalt 22. helyével az első fordulóban erőnyerő lesz, így a második körben kapcsolódik be a versenybe a fehérorosz Mikita Szvirid ellen. A 24 éves dzsúdós két pozícióval áll Cirjenics mögött a ranglistán, s a párizsi GS-tornán szintén a legjobb tizenhat között búcsúzott. A továbbjutó a szófiai Európa Kupán harmadik, Varsóban második helyet szerző lengyel Olekszi Lisenkóval találkozik majd.

Ez volt, ez lesz az Európa-bajnokságon

Az Eb nyitónapján három magyar lépett tatamira: a ceglédi Szegedi Dánielnek (66 kg) egy, a paksi Pupp Rékának (52 kg) két mérkőzés jutott, Karakas Hedvig viszont Európa-bajnoki címet szerzett 57 kilogrammban. Pénteken Szabó Frigyes (73 kg) egy, Tóth Benedek (81 kg) két fordulót ment. Ma Cirjenics Miklós mellett Vég Zsombor is 100 kilósok között indul, de Tóth Krisztiánért (90 kg), Sipőcz Richárdért (+100 kg) és Szigetvári Mercédeszért (+78 kg) is szoríthatunk. Az érmes meccseket az M4 Sport 22.35 órától felvételről adja.

Borítókép: Cirjenics Miklós a budapesti Grand Slam-versenyen 2020. október 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!