kézilabda eb

2020.12.03. 08:50

Izgalmas mérkőzésekben és jó válogatottban bízik Szekerczés Luca

Jól érzi magát új csapatában Szekerczés Luca, akit a koronavírus is elkerült, s bízik benne, hogy a magyar válogatott jól teljesít a ma kezdődő dániai Európa-bajnokságon.

Berg Sándor

Fotó: Hegedüs Gábor

Hogy van?

– Köszönöm kérdését, remekül! – vágta rá Szekerczés Luca, az élvonalban érdekelt MTK Budapest bonyhádi születésű átlövője. – Jól érzem magam a csapatban, egyből befogadtak a társak. Tudtam, hogy a lányok egy nagyon erős és jó közösséget alkotnak, hiszen ez látszik a pályán kívülről is, és ugyanezt tapasztaltam már az első pillanattól kezdve. Vova is (Golovin Vlagyimir vezetőedző – A szerk.) és akik a csapat mellett dolgoznak, ők is nagyon segítőkészek, Budapestet pedig imádom!

Egyedüli negatívum akkor csak a pandémiahelyzet...

– Igen, az viszont nagyban befolyásolja a munkánkat. A Covid miatt igen sűrű lett a naptár, heti két mérkőzést játszottunk. Ez két hétig működött, hiszen később kötelező volt a tesztelés, emiatt pedig sorozatban maradtak el a mérkőzések: hol az ellenfélnél volt pozitív eset, hol nálunk. Mi is kétszer voltunk tíznapos karanténban. Aki negatív volt, külön edzésprogramot kapott, amit otthon tudott végezni. Persze futni és labdázni nem tudtunk, s már az egyszeri tíz nap kiesés is rengeteg egy profi sportoló életében. A pozitív mintát adókra kivizsgálások vártak, hiszen nem tudjuk, mivel állunk szemben, fő az egészség és az óvatosság.

Ön is megbetegedett?

– Szerencsére engem elkerült a vírus, remélem ez így is marad. Az elmúlt hetekben és a következőkben is folyamatosan, háromnaponta tesztelni fognak, mivel tagja vagyok a válogatott bő keretének.

Ha már ez szóba került: hogy fogadta, hogy bekerült a bő keretbe, az Európa-bajnokságra utazóba viszont nem?

– Meglepődtem és persze örültem, hogy olyan teljesítményt nyújtok, amivel felkeltettem a szövetségi kapitányok érdeklődését. Számítottam rá azonban, hogy a szűkbe nem fogok bekerülni, hiszen Ketinek (Klujber Katrin) nagyon jól megy a játék, de Zsuzsira (Tomori Zsuzsanna) is jobbátlövő poszton számítanak, aki nem mellesleg védekezésben is alapembere a válogatottnak. Dániába tizenkilenc játékos utazott ki, abból tizenhatot lehet nevezni a tornára, s hat cserére lesz lehetőség. Az Eb ideje alatt a teljes keretet tesztelik, így az esetleges pozitivitások vagy sérülések esetén a kapitányoknak egyszerűbb a feladata, hiszen a negatív mintát adó játékosokból válogathatnak majd. Bízzunk benne, hogy egyik sem következik be.

Érdekes Európa-bajnokság jöhet, mit vár a nemzeti csapattól?

– Egyrészt felelőtlenségnek tartom, hogy a világjárvány idején megrendezik a tornát, hiszen ez az Eb nem kvalifikál sehova, ellenben rengeteg kockázattal jár. Másrészt viszont örülök, hogy végre meccseket fogunk látni, és kíváncsi vagyok, hogyan teljesítenek a csapatok. Biztos nem lesz egyszerű, elsősorban lelkileg feldolgozni ezt a helyzetet, hiszen „buborékban” vannak kint a válogatott tagjai, gyakorlatilag csak a szálloda és a csarnok között mozoghatnak. Nálunk is nehéz megjósolni, hogy mi jön ki a csapatból, mert sokan nagyon rég voltak pályán, elég, ha csapattársamat, Szanit (Szöllősi-Zácsik Szandra) mondom, aki legutóbb október 14-én játszott tétmérkőzést még klubcsapatával. A felkészülési meccsek is felemásan sikerültek, a svédeket először megvertük egy góllal, aztán kikaptunk tőlük hattal, de ezek főleg gyakorlásnak voltak szentelve. Bízom benne, hogy jó Eb-t láthatunk, izgalmas meccsekkel, ahol a válogatottunk jó eredményekkel legalább arra a pár napra elfeledteti velünk a világot sújtó járványt, s mosolyt tudnak majd csalni a magyar emberek arcára.

Borítókép: Szekerczés Lucát hamar befogadták az MTK Budapestnél, ami teljesítményén és a válogatott meghívón is látszik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!