labdarúgás

2021.01.31. 14:41

Döntetlennel végződött az NB III-as megyei derbi

A Szekszárdi UFC és a Paksi FC II egymás ellen játszott, a Majosi SE pedig a Pécsi MFC U19-es csapatával mérkőzött a hétvégén.

Munkatársainktól

2021.01.30 Szekszárd Szekszárdon a Szekszárdi UFC csapata játszott edzőmeccset Paksi FC csapatával. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A két NB III-as együttes remek iramú, szinte bajnokival felérő meccset vívott, a nagy küzdelemben az első félidő a szekszárdiaknak, a második a paksiaknak sikerült jobban, összességében reális a döntetlen. Az UFC ötödik felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt, a paksiaknak ez volt a második edzőmeccsük, korábban a Szabadszállást három nullára verték meg.

A majosiakat alaposan meglepték a pécsiek, az első félidőben négyszer is bevették Genzler Gellért kapuját. Tihanyvári László alaposan eligazította játékosait a nagyszünetben, a fordulás után egy harapósabb majosi csapat jött vissza a pályára, s az erőnléti fölényét érvényesítve fordított és simán győzött.

Felkészülési mérkőzések

Szekszárdi UFC–Paksi FC II 1–1 (1–0)

Szekszárd, műfű, zárt kapuk mögött.

UFC: Pomozi – Fekete, Tratnyek, Arena Á., Béla – Borbély, Rácz, Lékó, Németh M. – Péter A., Mayer. Cserejátékosok: Bognár Zs., Horog, Budai, Prantner, Gellér, Rafael, Wirth. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Paks II: Bencze T. – Delea, Görög, Debreceni Á., Gyurkits – Kovács L., Varga Zs., Bognár B. – Szendrei, Ribár, Süvöltős A. Cserejátékosok: Nagy M., Tamás B., Budai I., Szekszárdi, Máté D. Vezetőedző: Kindl István.

Gólszerzők: Péter A., illetve Szendrei.

Majosi SE–Pécsi MFC U19 8–4 (1–4)

Bonyhád, műfű, zárt kapuk.

Majosi SE, I. félidő: Genzler – Kovács G., Ledneczki, Bognár S., Petrovics – Vituska, Kovács E., Covaciu, Boka – Pál M., Simó. II. félidő: Genzler – Széles, Ledneczki, Kugli, Petrovics – Lizák, Nagy N., Pál A., Nagy Zs. – Simo, Hock (Mécs). Vezetőedző: Tihanyvári László.

A majosi gólokat Pál A. (2), Pál M., Hock, Ledneczki, Lizák, Nagy Zs. és Simó szerezte.

Február 28-án köszönt be a tavasz

Az NB III-as bajnokságban február 28-án köszönt be a tavasz. A Közép csoportban szereplő megyei gárdák közül a Majosi SE a Kozármislenyt, a Paksi FC II pedig a Kecskemétet fogadja. A Szekszárdi UFC vendégségben kezd, a Rákosmente FC otthonában kezdhetik meg a pontgyűjtést.

Az alsóbb osztályokban is készülnek a bajnokság folytatására. A megyei I. osztály hetedik helyezettje, a Teveli Medosz SE a megye kettő éllovasával, a Nagymányoki SE-vel csapott össze, s nyert 6–4-re. Míg a megyei élvonal listavezetője, a Gerjeni SK a Bonyhád VLC-től kapott ki 3–1 arányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!