Női futsal NB I

2021.01.23. 11:16

Más a cél, de azért borsot törnének a másik orra alá

Megyei rangadóval indul a tavaszi futsalszezon a női élvonalban: a Szekszárdi UFC vasárnap 11 órától a Tolna-Mözs csapatát látja vendégül.

Berg Sándor

Fotó: Kiss Albert

Ha a vasárnapi rangadó csak megközelíti a két csapat októberi mérkőzését, már kalapot lehet emelni a felek előtt. A tolnai összecsapás alkalmával nagy küzdelemből nem volt hiány, s fordulatokban is bővelkedett a végül 5–4-es hazai győzelmet hozó meccs. A vezetést ugyan a Tolna-Mözs szerezte meg, de négy percen belül fordítani tudtak a vendégek, a szünetre mégis a hazaiak mehettek kétgólos előnnyel (4–2), akiknek a végén izgulniuk kellett, hogy otthon tartsák a három pontot.

Abból a meccsből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen akkor még nézők is a helyszínen szurkolhattak, ami extra motivációt jelentett valamennyi játékosnak, ráadásul meccsterhelés alatt voltak a csapatok. A Tolna-Mözs több mint egy hónapja nem lépett pályára, a negyedik helyen álló gárda ráadásul az utolsó négy meccsén nem szenvedett vereséget (három győzelem és egy döntetlen a mérleg).

„Felkészülési meccseink nem voltak, viszont január elején edzőtáborba vonultunk, ahol majdnem teljes létszámmal tudtunk dolgozni, így a közös munka és a csapatépítés is egyaránt jól sikerült. A programba heti egy alkalommal beépítettük az U20-as fiúcsapatunkkal való közös edzést, ami jól szolgálta a fejlődésünket, bár a sérülések és a betegségek miatt nem nevezhetjük éppen ideálisnak a felkészülésünket a holtszezonban – fogalmazott Biczi Gábor.

– Télen leigazoltuk Krár Edinát, akinek személyében rutinos játékos érkezett, s mind emberileg, mind játéktudásban beleillik az elképzelésünkbe” – tette hozzá a tolnaiak edzője, aki elmondta, a cél továbbra is a fiatalok beépítése lesz a felnőttcsapatba, emellett a legjobb négy között végezve bejutni a felsőházi rájátszásba.

A Szekszárd az idei évben már két tétmeccset is vívott, előbb a Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Csepellel – a gól nélküli döntetlen ismét Final Fourba jutást ért a klubnak –, múlt héten pedig a bajnokesélyes TFSE vendégeként állták a sarat, és bár Nagy-Cseke Vivien mesterhármasával két góllal is vezettek, végül pont nélkül kellett távozniuk a fővárosból (3–5).

„Nem vagyunk könnyű helyzetben továbbra sem, hiszen a sérülések és betegségek folyamatosan tizedelik csapatunkat.

A bajnokság előtti célkitűzésünk semmit sem változott, miszerint a Magyar Kupa élvez prioritást, a bajnoki mérkőzéseken pedig szeretnénk gyakorolni, illetve felkészülni a kupára. Sajnos ez most ebben az időszakban nem tud megvalósulni, hiszen sokszor a túlélésért küzdünk, de nem adjuk fel. Biztos vagyok benne, hogy az NB I. harmadik körében elkapunk egy-két vetélytársat.

Természetesen a hétvégi mérkőzésen se feltartott kézzel fogunk pályára lépni, nem kell tartanunk senkitől sem, ezt a múlt héten lányaink a nehéz helyzetünk ellenére bizonyították is” – mondta Micskó Márk, a sereghajtó szekszárdiak szakmai igazgatója.

Női futsal NB I., 10. forduló.

Szekszárdi UFC–Tolna-Mözs

Vasárnap, 11 óra. Szekszárd, zárt kapuk mögött. Vezeti: Pekoli (Szappanyos).

Borítóképünk: ősszel gólgazdag mérkőzést vívott a két gárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!