Labdarúgás

2021.01.15. 17:29

Szabó Jánossal 2024-ig hosszabbított a Paksi FC

Csak tíz mérkőzést játszott nem paksi mezben az NB I-ben Szabó János, akivel most hosszú távú, 2024-ig szóló szerződést kötött az atomvárosi egylet.

Rónai Gábor

Paks 20201206 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Mol Fehérvár FC Videoton Fotó Meder István Nemzeti Sport Nemanja Nikolics Szabó János

Forrás: NS

Fotó: Meder István

Szabó János úgy léphet pályára ma a Paksi FC utolsó felkészülési mérkőzésén, hogy nem kell aggódnia a jövője miatt. A 31 éves futballista újabb három évre szóló szerződést kötött nevelőklubjával, az NB I-be 2006-ban feljutott Paksi FC-vel.

Szabó – aki tagja volt annak az U20-as válogatottnak, amely 2009-ben bronzérmet szerzett az egyiptomi világbajnokságon – 2009. március 7-én, egy Kaposvári Rákóczi elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban, azóta már 276 találkozónál jár zöld-fehér szerelésben. Mindössze egy rövid időre hagyta el a PFC-t, amikor klubja kölcsönadta az NB II-es Siófoki Bányásznak, ahol tíz találkozón lépett pályára.

„Fantasztikus érzés, hogy továbbra is ilyen hosszú távon számítanak rám a klubnál. Azon leszek, hogy ezt a bizalmat hétről hétre megháláljam a pályán. A következő három évben szeretném, ha végre újra igazán sikeres szezonokat zárnánk, mellyel a klubvezetés és a szurkolóink is elégedettek lehetnek” – fogalmazott a paksi klub hivatalos honlapján Szabó, akinek a korábbi kontraktusa most nyáron járt volna le.

A hétszeres magyar válogatott Szabó jó eséllyel kezdőként fut ki a pályára a PFC bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsén, amelyet szombaton 12 órától az NB II-ben szereplő Szeged-Grosics Akadémia ellen játszanak a zöldek – Szegeden! Eredetileg úgy volt, hogy a Vasas lesz az ellenfél Telkiben, de az angyalföldiek visszamondták a találkozót.

A Paksi FC jövő vasárnap hazai pályán kezdi az OTP Bank Liga tavaszi idényét, a tabellán utolsó helyen álló Diósgyőri VTK elleni összecsapással. A továbbra is zárt kapus összecsapás 15.45 órakor kezdődik, és az M4 Sporton lehet majd követni.

Pályán az UFC és a majosiak is

Két NB III-as csapatunk is felkészülési mérkőzést játszik a hétvégén. A Közép csoportban 18. helyen telelő Szekszárdi UFC szombaton a megyeszékhely műfüves pályáján fogadja a Baranya megyei élvonalban szereplő Lovászhetényt. A találkozó 11 órakor kezdődik, és zártkapus lesz!

A tabellán utolsó Majosi SE az új bonyhádi stadion műfüves pályáján kezdi edzőmeccsei sorát a szintén a baranyai élvonalban játszó PTE-PEAC ellen. Ez a meccs is 11 órakor lesz és szintén zárt kapuk mögött játsszák!

Borítóképünkön: Szabó János (zöldben) 276 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára paksi színekben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!