MK-sorsolás

2021.02.04. 14:09

Fővárosi ellenfelet kap az Atomerőmű KSC a kupában

Berg Sándor

Forrás: Dunántúli Napló

Ugyan a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) megtartotta az idei Killik László Női K&H Magyar Kupa sorsolását, az még nem dőlt el, hogy az elmúlt három kiírásban döntőt játszó Atomerőmű KSC Szekszárd kivel játssza a negyeddöntőt.

A mezőny összeállításánál az alapszakasz első felének eredményeit vették figyelembe és az első nyolc helyen álló gárda vehet részt a tornán, de erre a hét biztos résztvevő mellett a Vasas Akadémia és a TFSE-MTK is jogot szerezhet. Az egymás elleni, 6. fordulóból elmaradt mérkőzésüket jövő héten szerdán pótolják, a győztes találkozik Djokics Zseljko csapatával a negyeddöntőben.

A nyolcas döntőt a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban rendezik, de a járványhelyzet miatt – amellett, hogy valamennyi találkozót zárt kapuk mögött rendezik – a korábbi évektől eltérően ötnapos lesz a Magyar Kupa.

Február 24-én, szerdán kerül sor a negyeddöntőkre, majd a résztvevők a mérkőzések után hazautazhatnak. Az elődöntőket február 26-án, pénteken (15 és 17.30 óra) vívják meg. A döntőre és a bronzmérkőzésre február 28-án, vasárnap kerül sor (17 és 19.50 óra).

Killik László Női K&H Magyar Kupa

A negyeddöntők párosításai: VBW CEKK Cegléd–PEAC-Pécs 13 óra, UNI Győr MÉLY-ÚT–Aluinvent DVTK 15.30 óra, TFSE-MTK/Vasas Akadémia–Atomerőmű KSC Szekszárd 18 óra, Ludovika-FCSM Csata–Sopron Basket 20.30 óra. A mérkőzések időpontjai és sorrendjei a televíziós közvetítés függvényében módosulhatnak.

A legutóbbi három kiírás döntőjébe az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Sopron Basket jutott. Djokics Zseljko csapata a 2017/2018-as finálét 66–64-re meg is nyerte.

Borítóképünk: tavaly ezüstérmet szerzett a KSC a Magyar Kupa pécsi fináléjában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!