kézilabda

2021.03.03. 11:42

Csak egy félidőn át tudta tartani a siófokiak tempóját a Tolna KC

A Tolna KC újfent csak megszorongatni tudta a Siófok KC fiatal, de már élvonalbeli tapasztalatokkal is rendelkező csapatát a női harmadosztályú bajnokság hétvégi fordulójában.

Berg Sándor

2021.02.28 Tolna. A tolnai sportcsarnokban fogadta a hazai Tolna csapata a Siófokot. Női kézilabda. NB II Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

NB II, Dél-nyugat, 14. forduló

Tolna KC–Siófok U22 23–29 (13–14)

Tolna, zárt kapuk mögött. Vezette: Szászfai, Tasnádi.

Tolna: SZABÓ A. – LÁSZLÓ K. 7 (4), Pásztor K. 1, Majsai-Sipos 4, Pásztor F. 2, Szmacska 3, KONKOLY 5. Cserék: Agócs (kapus), Szilágyi H. 1, Gajai, Molnár-Steiner, Bakó. Edző: Izsák Bálint.

Hétméteresek: 8/5, ill. 4/1.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc+kizárás.

Ha csak az őszi bajnokit vesszük alapul, nem a Tolna számított a mérkőzés esélyesének, főleg úgy, hogy ezúttal hét olyan játékos is szerepelt a Siófok keretében, akik az NB I-ben is bemutatkozhattak már. A szeptemberi találkozón ötven percig tartotta magát Izsák Bálint csapata (27–37), mely ezúttal viszont jobb kondícióval vágott neki a mérkőzésnek.

A hazaiak az első félidőben tartani is tudták a lépést a Siófokkal, a fegyelmezett visszarendeződés miatt pedig rendre le tudták védekezni a gyors lerohanásokat. Öt góllal nem tudott ellépni a Balaton-parti gárda, a játékrész végére ezt a különbséget a legminimálisabbra szorította le a Tolna. A szünet után viszont már nem tudták azt játszani László Kingáék, amit elterveztek, az ellenfél kapusai pedig egyre jobban védtek, ami ellen nem volt ellenszere a vendéglátónak.

Izsák Bálint: – A lerohanásaikat legtöbbször le tudtuk védekezni, ami rengeteg erőt vett ki a csapatból. Ez támadásban arra vezetett, hogy sok volt a pontatlan lövés. Összességében nem vagyok elégedetlen, nem értünk el rossz eredményt a siófoki fiatalok ellen.

A tolnaiak szombaton a Marcalit fogadja, s ha folytatják a sormintát, a két pontot otthon tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!