Női futsal NB I

2021.03.07. 19:18

Egy gól döntött a megyei rangadón

Egy gól döntött a vendég Szekszárdi FC javára a Tolna-Mözs elleni női NB I-es futsalrangadón, így a hazaiak is az alsóházi rájátszásban folytatják.

Berg Sándor

Nem a legjobban alakult tolna-mözsi szempontból a szombati Astra–Budaörs mérkőzés. Reveland Zoltán csapatának az lett volna a legjobb eredmény, ha a hazaiak otthon tartják a három pontot, mert akkor bárhogy is alakult volna a megyei derbi, már biztos, hogy a felsőházban folytatják a rájátszást. Az újonc azonban nagy meglepetésre nyerni tudott a legutóbbi két idényben bajnoki döntőt játszó Astra otthonában (0–1), így a Tolna-Mözsnek legalább egy pontot szereznie kellett célja eléréséhez.

Nem a döntetlenre hajtottak a hazaiak, akik az első percekben kapuja elé szorították a Szekszárdot. A kritikus pillanatokat azonban átvészelte Kágyi István csapata, mely ezen felbátorodva átvették az irányítást, komoly feladat elé azonban mégsem tudta állítani Deczki Vandát.

A játékrész hajrájában a paprikás hangulat is megérkezett. A tolnai Kiss Grétát két sárga lap után kiállította a játékvezető (az első után Micskó Márk szakmai igazgató hevesen reklamálta a piros elmaradását, a meccs hajrájában aztán ő megkapta azt), de a két eset között a szekszárdi Horváth Katalin bodicseke sem maradt figyelmeztetés nélkül.

A kiállításért járó két percet és az emberhátrányt majdnem kivédekezték a hazaiak, de az utolsó pillanatban egy felrajzolt taktika után Nagy-Cseke Edina megszerezte a találkozó első gólját (0–1). Ki gondolta volna, hogy ez lesz az egyetlen találat...

A vendégek vezetése jót tett a mérkőzésnek, melyen ugyanúgy benne volt a tolnai egyenlítés, mint a Szekszárd második gólja, ami eldöntötte volna a lényegi kérdést. Ehhez a legközelebb a 38. percben jártak a vendégek, de Halászi Kinga büntetőjét Kulcsár Panna védte. Az utolsó percekben aztán öt a négy ellen támadott a Tolna, de nem tudta bevenni a remekül védő Kerekes Brigitta kapuját.

A Tolna-Mözs így az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, e pozíció megtartásáért a Szekszárddal fog csatázni az alsóházi rájátszásban.

Női NB I, alapszakasz, 15. forduló

Tolna-Mözs–Szekszárdi FC 0–1 (0–0)

Tolna, városi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Petrovics (Mihálovics, Horváth J.)

Tolna-Mözs: Deczki – Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Bajcsy, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján. Edző: Reveland Zoltán

Szekszárd: Kerekes – Mausz, Halászi, Nagy-Cseke, Horváth K. Csere: Csóka, Lipovszky, Kágyi R., Dombi, Schell. Edző: Kágyi István

Gól: Nagy-Cseke (21.)

Az alapszakasz végeredménye: 1. DEAC 31 pont, 2. TFSE 29, 3. Budaörs 22, 4. Astra-HFC 20 (40-42), 5. Tolna-Mözs 20 (29-37), 6. Szekszárdi FC 7 ponttal.

Borítóképünk: Nagy-Cseke Edina (sárga mezben) gólja nem csak a megyei rangadót döntötte el

Ezek is érdekelhetik