úszás

2021.03.30. 20:29

Halmai Petra egyre jobb formában

Berg Sándor

Kaposvár 20201210 Úszás 2020 Országos bajnokság OB Fotó Derencsényi István A képen: Halmai Petra

Forrás: MW

Fotó: Derencsényi István

Az Egyesült Államokban is egyre jobb eredményeket ér el a dombóvári születésű Halmai Petra, aki a közelmúltban az egyetemi bajnokságban is letette a névjegyét.

A Florida Gulf Coast Univer­sity hallgatója három számban, 100 és 200 mellen, illetve 200 gyorson állt rajtkőre a kaliforniai San Diegóban rendezett NCAA-bajnokságon. Az itthon a Kaposvári SI színeiben úszó magyar lány számára ez volt az első ilyen megmérettetése a tengerentúlon, s kétszáz méter mell­úszásban 2:06,89 perces ideje a tizenegyedik helyet jelentette számára. Ennél is nagyobb tett, hogy mindezzel rögtön iskolai és konferenciarekordot állított fel.

A 24 éves úszó száz mellen 59,76 másodpercet (23. hely), kétszáz gyorson pedig 1:59,59 percet (47. hely) úszott, nagyban hozzájárulva egyeteme 32. helyéhez, ami 2015 óta a legjobb eredmény a NCAA-ben.

Halmai Petra a decemberi országos bajnokságon száz méter mellen arany-, ötvenen és kétszázon pedig ezüstérmet szerzett Kaposváron, amivel ott lehet a magyar válogatott keretében a májusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Bajnoki címéhez egyébként 1:08,02 perces időre volt szüksége, amit a múlt heti ob-n sem sikerült megdönteni (a győri Sebestyén Dalma 1:08.79-et úszott), vagyis jelenleg ebben a számban a legjobb magyar idővel rendelkezik, így esélye lehet kijutni a nyári olimpiai játékokra, Tokióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!