OTP Bank Liga

2021.03.06. 19:26

Négy gól, remek meccs, igazságos döntetlen

Döntetlent játszott a Mezőkövesddel a Paksi FC a labdarúgó OTP Bank Ligában. Bognár György együttese, szerdán, Székesfehérváron is 2–2-re végzett, a kövesdiek pedig egymás után az ötödik idegenbeli meccsükön ikszeltek.

TEOL

Fotó: Molnár Gyula

Nagyot fordult a világ egy év alatt, már ami a Paks és a Mezőkövesd egymás elleni meccseit illeti. A 2019/2020-as idényben mindegyik bajnokit megnyerte a PFC, sőt gólt sem kapott ezeken: sorrendben 2–0, 1–0 és 2–0 lett a végeredmény. Idén viszont a kövesdieknek áll a zászló: Pakson 2–1-re győztek, hazai pályán pedig egy pazar meccsen 4–3-ra nyertek. Most pedig még a lélektani előny is a vendégeknél volt, akik tizenegy veretlenül megvívott bajnokival a hátuk mögött érkeztek Paksra.

Ez érződött is a meccsen, mert sokkal jobban kezdtek a sárgában játszó vendégek, akik magabiztosak, gyorsak voltak, az történt a pályán, amit ők akartak. A bosnyák Dino Besirovic passza után a bolgár Antonio Vutov egy remek akció után szerezte meg a vezetést a 28. percben – fura leírni ezt egy olyan csapat ellen, amelyben csupa magyar futballista szerepel.

Sokáig a szünet után sem változott a játék képe, a kövesdiek biztosan őrizték az előnyüket, aztán a 63. percben Böde Dániel előrejött, és egy kapufáról kipattanót a hálóba vágott – sajnos les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Nem sokkal később mégis összejött az egyenlítés, a pár perccel korábban beálló Vajda Sándor buktatta az előretörő Szabó Jánost a 16-oson belül, a tizenegyest pedig Haraszti Zsolt gólra váltotta.

Érdekes, hogy Haraszti a fehérvári duplája után sem került be a kezdőbe, de csereként megint megtette, amit kellett. Nem sokáig örülhetett ugyanakkor a PFC, mert bő egy perc múlva remek helyről kapott szabadrúgást a Mezőkövesd, Besirovic pedig kiválóan tekert 18 méterről a jobb felső sarokba. Rácz Gergő hiába vetődött, esélye sem volt. Az utolsó tíz percet megnyomta a Paks, Böde kapufát fejelt, a kipattanót pedig Sajbán Máté a kapuba lőtte.

A meccs igazán paprikás hangulatban fejeződött be: a játékvezető két kövesdit is lesről engedett el, amit Bognár György szóvá tett, Pintér pedig piros lappal kiállította a Paks mesterét. A 94. percben ígéretes helyről lőhetett szabadrúgást a Paks, Bognár István labdája azonban elakadt a sorfalban. Remek meccs volt, amelyet mindkét együttes megnyerhetett volna – mondhatjuk, hogy igazságos az iksz.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Paksi FC–Mezőkövesd-Zsóry FC 2–2 (0–1)

Paks, Paksi FC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Pintér Cs. (Georgiou, Garai P. – Karakó, Oláh G.).

Paks: Rácz G. – Osváth (Lorentz, 60.), Böde D., Tamás O., Szabó J. – Papp K. (Szabó B., a szünetben), Bertus, Bognár I. – Nagy R. (Sajbán, 60.), Ádám, Hahn (Haraszti, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György.

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Martic, Chrien (Vojtus, 88.) – Besirovic, Cseri (Rui Pedro, 85.), Vutov (Vajda S., 68.) – Jurina. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gól: Haraszti (75., 11-esből), Sajbán M. (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.).

Borítóképünk: a labdát bűvölő Bognár Istvánék egy pontot szereztek a Mezőkövesd ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!