labdarúgás

2021.04.20. 12:51

A honoráriumra még várnia kell a regölyi gólgyárosnak

Örül a győzelemnek, de annak arányának és saját teljesítményének nem tulajdonít túl nagy jelentőséget Végh Gábor, a Regölyi SE támadója, aki hétvégén tíz góllal járult hozzá csapata 22–1-es sikeréhez a Dalmandi SK elleni megyei III. osztályú bajnoki mérkőzésen.

Berg Sándor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Gratulálok a nem mindennapi teljesítményéhez! Erre szokták azt mondani, hogy gombócból is sok...

– Köszönöm dicséretet, a csapat nevében is. Ehhez a többiek is kellettek, Törő Bence csatártársam például négy gólja mellé kiosztott legalább ennyi gólpasszt is, úgyhogy igazi csapatmunka volt – felelte Végh Gábor, a Regöly SE támadója, aki a negyedik percben már mesterhármast ért el a Dalmandi SK ellen, végül tíz gólig meg sem állt a hétvégi megye hármas bajnokin.

Mérkőzés után kellett fizetnie a társaknak?

– Megúszták, mert zárva van minden egység. Azért nyitás után, persze fejenként, fizethetnek majd góljaimmal arányosan söröket a kocsmában. A viccet félretéve, persze örültem a rúgott góljaimnak, de én sem és a csapat sem tulajdonítunk nagyobb jelentőséget a nagyarányú győzelemnek.

Végh Gábor Fotó: Makovics Kornél / MW-archívum

Mégis, volt ekkora különbség a két csapat között?

– A három pont kötelező volt, de ilyen gólarányra nem számítottunk. Az első perctől mi támadtunk, gyorsan jöttek is a gólok, a vendégek kedve pedig fokozatosan csökkent. Régóta focizom, voltam már én is a másik oldalon, sőt négy éve meg is szűnt a klub, de Pájer Gyulának köszönhetően újjáéledt a futball a faluban. Mondtam is meccs közben és után az ellenfélnek, hogy becsületes dolog nem feladni. Emberhiányra panaszkodtak, ezért most kell kitartaniuk, nehogy az egyesület is megszűnjön. Úgy tudom, több kapus is a mezőnyben játszott, illetve számos fiatal szerepelt a keretben, mi pedig éppen jó napot fogtunk ki.

Sorozatban harmadik győzelmüket aratták, mondhatjuk, hogy elkapták a fonalat?

– A Felsőnána, a Döbrököz és a Dalmand elleni mérkőzések a kötelezők közé sorolandók, de való igaz, most kiegyensúlyozott a csapat, a kilenc pont megszerzése jó hangulatot teremtett az öltözőben. A vasárnapi, Nak elleni bajnokit is ezek közé sorolnám, aztán jön az Iregszemcse és a Dombóvár elleni rangadó, de még a Zombával és a Tamási második csapatával is találkozunk. Ezeken kell megmutatni, mit is tudtunk valójában.

Szűk elithez csatlakozott a Regöly

A megyei labdarúgásban sok minden előfordulhat, láttunk már ezt-azt, de az azért nem mindennapi, hogy egy csapat húsz gól felett termeljen egy találkozón. Az MLSZ adatbankját böngészve a legutóbbi tizenöt szezonban négy ilyen bajnokit találtunk Tolnában.

A 2008/2009-es idényben a megyei élvonalban a Bölcske 21–0-ra nyert Zombán (Káli Tibor nyolc gólt szerzett), a 2014/2015-ös szezonban a Szekszárdi UFC második számú csapata a másodosztályban 20–1-re verte idegenben a Pálfát (Czinkon Szabolcs ötig jutott), a 2016/2017-es kiírásban a megye egyben a Bonyhád 26–0-ra ütötte ki otthon az őcsényieket, egy évvel később pedig az Aparhant 21–0-ra győzött Gyönkön szintén a megye kettőben (Beszterczán János hét gólt lőtt).

A regölyi Végh Gábor tíz gólja a második helyre volt elegendő, a bonyhádi Pap Roland ugyanis tizennégy találatig jutott az Őcsény ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!