kosárlabda

2021.04.23. 09:20

Dzunics úgy érezte, hogy már nem tudna segíteni

Jan Pavlikkal a kispadon vívja meg a negyeddöntős párharc ma esti, harmadik mérkőzését az Atomerőmű SE, amely bravúrra készül a Szeged otthonában.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Dzunics Braniszlav bedobta a törölközőt. Az Atomerőmű SE szerb szakvezetője a szegediek elleni keddi negyeddöntős meccs után jelezte a vezetőségnek, hogy feláll a négyszeres magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes paksi együttes kispadjáról.

Nem mondjuk, hogy váratlanul. Már a szakember mérkőzés előtti megnyilvánulásából (amely szerint több okból kifolyólag nem úgy alakult a felkészülésük, ahogy azt szerette volna, s emígyen ő is a Szegedet tartja esélyesebbnek) sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb ez lesz a vége.

Szerdán este jött is a hivalatos közlemény, amelyben jelezték, hogy Dzunics Braniszlav lemondását elfogadta a klubvezetés, s a szezon végéig Jan Pavlik, az eddigi másod­edző készíti fel a csapatot. A kérdés az, hogy mikor ér véget a szezon a paksiak számára.

„A tegnapi mérkőzésen egy hosszú, vontatott és rendkívül nehéz szezon után teljesedett ki bennem az, hogy a csapat érdekeit szem előtt tartva be kell látnom, hogy egészen egyszerűen nem tudom tovább folytatni a vezetőedzői munkámat. A mérkőzés után jeleztem ezt a vezetőségnek, akik elfogadták a döntésemet, így a szezon végéig már nem én fogom irányítani a csapatot” – fogalmazott a kedd esti találkozó másnapján a közleményben megszólaltatott Dzunics Braniszlav.

Az 57 éves trénernek majdnem két évig tartott a harmadik paksi szerepvállalása – érdekes, hogy a kispadon éppen azt a Szrecsko Szekulovicsot váltotta (ha nem vesszük, hogy beugróként Schmidt Béla is dolgozott közben egy ideig), aki miatt közvetve a váltás is bekövetkezett, hiszen a paksiakat legyőző szegediek kispadján éppen Szrecsko Szekulovics ül.

Van kockázata

Csodát nem tud tenni, de igyekszik új impulzusokat adni a paksi együttesnek Jan Pavlik. A szakember tegnap azt mondta lapunknak, hogy mást próbálnak meg játszani, mint amit eddig csináltak. A váltásban lesz egy kis kockázat, de úgy mennek fel pénteken a pályára, hogy legyőzik a szegedieket, mert szeretnék, ha folytatódna a párharc.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntő harmadik meccsét ma 18 órakor, zárt kapuk mögött rendezik Szegeden. A Tisza-partiak az első találkozót 105–83-ra, a másodikat 92–69-re nyerték meg.

Borítókép: Jelképes a mozdulat. Dzunics Braniszlav már tehetetlen volt, s inkább felállt az ASE kispadjáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!