női futsal

2021.04.12. 18:20

Elcsente a DEAC pályaelőnyét a Tolna-Mözs

Debrecenben tudott győzni, így elvette az alapszakasz-győztes pályaelőnyét az élvonalbeli bajnoki döntő első mérkőzésén a Tolna-Mözs női futsalcsapata.

Berg Sándor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Két jól felkészített gárda találkozott a hajdúsági fővárosban, nagy taktikai csata mellett. A labdát ugyan a vendégek birtokolták többet, mégis a DEAC szerzett vezetést Fülöp Diána szólója után. A játék képe a folytatásban sem változott, Reveland Zoltán csapata kapuja elég szögezte vendéglátóját, mely csak egy-egy kontra után tudott levegőhöz jutni. A nyomást azonban nem bírták ki a végéig a debreceniek, előbb Csapó Orsolya az oldalvonalról bombázott kapuba, majd két perccel a vége előtt Nagy Noémi megpattanó lövése talált utat a hálóba. A két alapszakaszbeli vereség (0–1, 2–3) után legjobbkor jött a tolnaiak első idegenbeli sikere a DEAC ellen.

NB I, döntő, 1. mérkőzés

DEAC–Tolna-Mözs 1–2 (1–0)

Debrecen, Debreceni Egyetemi Sportaréna. V.: Szűcs L. (Szabó P., Takács I.).

DEAC: Tóth R. – André, Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V. Csere: Fekete G., Tóth N., Pócsik, Fülöp D., Böröczky, Czégény. Edző: Quirikó Vivien.

Tolna-Mözs: Deczki – Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Sereg, Bajcsy, Méhes, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Szöllős. Edző: Reveland Zoltán.

Gólszerzők: Fülöp D. (14.), illetve Csapó (36.), Nagy N. (38.).

Reveland Zoltán, a Tolna-Mözs vezetőedzője: – Ez a mérkőzés arra mindenképpen jó volt, hogy elhitessük és bebizonyítsuk magunknak, hogy nem érdemtelenül vagyunk a döntőben. Amit elterveztünk, többnyire meg is tudtuk valósítani, a játék képe és a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Egy lépéssel közelebb kerültünk a bajnoki címhez, de mindezek ellenére ez még nem jelent semmit. Szépen, csendben dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre!

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második találkozóját április 24-én rendezik Tolnán.

Borítókép: Nagy Noémi (szemből) lőtte a győztes gólt (archív felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!