röplabda

2021.04.22. 07:45

Ezüstérem után a nemzeti csapathoz vezetett Dávid Csanád útja

Bajnoki ezüstéremmel a zsebében tért vissza Magyarországra, de egyből a nemzeti együttes edzőtáborába vezetett az útja Dávid Csanádnak, a román SCM Zalău röplabdacsapat játékosának.

Berg Sándor

Forrás: Beküldött fotó

Az előzetes várakozásokat is felülmúlta idén a bonyhádi születésű Dávid Csanádot is foglalkoztató SCM Zalău együttese, mely a román élvonalbeli bajnokságban ezüstéremmel zárta az idei szezont.

„A legszebb az egészben, hogy az idény kezdete előtt a csapat menedzsmentje azt mondta nekünk, ha az 5-6. helyen végzünk, akkor ők már boldogok lesznek. Ehhez képest bejutottunk a rájátszás négyes döntőjébe... – mesélte a magyar válogatott kiválósága, aki hozzátette, a rájátszás utolsó köre szinte már örömjáték volt.

– Az alapszakaszt a második helyen zártuk, a felsőházban pedig két minitornát rendeztek, az elsőt nálunk, ahol a későbbi bajnok Arcada Galatit, a Craiovát és a Steaua Bukarestet is legyőztünk, kilenc pontból nyolcat megszerezve. A másik tornán így elég volt egy pont az ezüstéremhez, ami már az első meccsen összejött.”

A Belgiumban is megfordult, idehaza a Kaposvárral és a Kecskeméttel bajnoki címet és kupaaranyat szerző Dávid Csanádnak sok ideje nem volt ünnepelni a társakkal, a mérkőzést követően Bukarestbe utazott ott élő barátnőjéhez, ahonnan – negatív koronavírusteszt után – egyből a válogatott fővárosi edzőtáborába vezetett útja. Koch Róbert szövetségi kapitány együttese, melynek keretében a francia Saems Tourcoing csapatát erősítő, szintén bonyhádi születésű Baróti Árpád is szerepel, május 7–9. között a Ludovika Arénában, majd május 14–16. között a portugáliai Matosinhosban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn Norvégia, Fehéroroszország és Portugália ellen.

„Új szövetségi kapitányunk van, aki napi két edzést vezényel nekünk. Nem tudom megmondani, hogy hogyan fogunk szerepelni a selejtezőn, de biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki itt van a táborban, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a legjobbját nyújtsa” – tette hozzá Dávid Csanád, a válogatott alapembere.

Borítóképünkön a Zilah csapata. Dávid Csanád az alsó sorban balról a második

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!