Utánpótlásnevelés

2021.04.09. 08:16

Harsányi Mária munkáját MESTER-M díjjal ismerte el a MOL

Munkája elismeréseként MOL MESTER-M Díjat kapott Harsányi Mária, a szekszárdi Kosárlabda Sport Club edzője.

TEOL

Forrás: MOL Mester-M

A díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei – olvasható a MOL MESTER-M program hivatalos oldalán.

Harsányi Mária, „Harsi” a szekszárdi Kosárlabda Sport Club edzője, közel 40 éve a helyi kosárlabda élet kulcsszereplője, az egész magyar kosárlabda társadalom ikonikus alakja. A mai napig keményen, de teljes szeretettel, odaadással nevel ki fiatalokat a felnőtt csapat számára is. A 2020/2021 NB I-es bajnokságban négy utánpótlás korú és három már „felnőtt” játékosa szerepel. Harsi az U16-os csapata kadet bajnoki címet szerzett 2019-ben.

Keze alatt nevelkedett több olyan játékos, akik örökre beírták magukat a sportág hazai történetébe. Ilyen például Studer Ágnes, a magyar válogatott első számú irányítója, U17-es világbajnokságon 3. helyezést ért el csapatával, az U18-as A-divíziós Európa Bajnokságon az 5. helyig vezette a válogatottat, az U20-as kontinenstornán pedig az All-Star csapatba választották.

Bálint Réka, a magyar felnőtt válogatott tagja, aki korosztályos csapataival ötszörös országos bajnok volt, az U18-as nemzeti csapat tagjaként Európa-bajnok lett. Miklós Melinda, az U16-os válogatott csapatkapitánya és az egész magyar női kosárlabdázás egyik legnagyobb ígérete.

[embed]]

„Harsi” túlmutat mindenen, ami egy átlagos edzőt jellemez. Szinte harmadik szülőként foglalkozik minden egyes tanítványával, akik ennek köszönhetően a kosárlabdán kívüli életben is megállják a helyüket. Fegyelmet, pontosságot, kitartást és nem utolsó sorban a sportáguk iránti szeretet is megtanulják. Sok figyelmet fordít arra is, hogy iskolai tanulmányaikat se hanyagolják el játékosai, a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat megjutalmazza.

Több évtizedes utánpótlásnevelő tevékenységét 2018-ban megyei Príma Díjjal, a megyeszékhely önkormányzata pedig 2019-ben “Szekszárd büszkesége” címmel ismerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!