Cselgáncs

2021.04.03. 12:28

Két mérkőzés jutott Cirjenics Miklósnak Antalyában

Berg Sándor

Budapest, 2020. oktber 25. Cirjenics Mikls (kk) az azeri Zelym Kotsoiev ellen kzd a budapesti cselgncs Grand Slam-verseny -100 kilogrammos slycsoportjnak selejtezjben a Papp Lszl Budapest Sportarnban 2020. oktber 25-n. MTI/Kovcs Tams

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Az Atomerőmű SE 100 kilogrammosok között induló dzsúdósa ezúttal nem volt a kiemeltek között, így már az első körben tatamira kellett lépnie a törökországi kikötővárosban. A jóval mögötte rangsorolt Koffi kreme Kobenának így is sikerült őt meglepnie, vazaarival előbb az elefántcsontparti állt továbbjutásra, de ippont érő mozdulattal végül szűk három perc után a paksit jutotta tovább a bíró.

A második fordulóban a világranglistán nyolcadik Arman Adamian már nagy falatnak bizonyult, az oroszok kiválósága, aki a legutóbbi négy versenyén egyaránt dobogóra állhatott fel, két intés után ipponnal vetett véget a küzdelemnek, s egyben Cirjenics Miklós versenyének.

A magyarok riói olimpikonja a 27., kontinentális kvótás helyen állt a torna előtt, s szinte biztos, hogy néhány helyet ennél is hátrább csúszik majd.

Az ötkarikás játékokra június 28-án zárul a kvótaszerzés, addig még a lisszaboni Európa-bajnokságon (április 16-18.), a kazanyi Grand Slam-tornán (május 5-7.) és a budapesti világbajnokságon (június 6-13.) gyűjthetnek értékes pontokat a dzsúdósok.

Borítóképünk: Cirjenics Miklós Törökországban nem került közelebb a tokiói olimpiához

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!