Női kosárlabda Európa Kupa

2021.04.08. 21:05

KSC–Reyer elődöntővel rajtol a szekszárdi Final Four

Április 9. és 11. között a tolnai megyeszékhely ad otthont a második számú nemzetközi női kosárlabda kupasorozatnak. Az Európa Kupa négyes döntőjében (Final Four) az első elődöntőt Studer Ágnesék játsszák az olasz Reyer Venezia csapatával.

Berg Sándor

20210304 Szekszárd NB1 A-csoport 22. forduló ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD-PINKK-PÉCSI 422 női kosárlabda mérkőzés. Foto: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Studer Ágnes

Fotó: Mártonfai Dénes

Már azzal nagy sikert ért az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetése, hogy sikerrel pályázott az Európa Kupa négyes döntőjének megrendezésre a nemzetközi szövetségnél (FIBA), az asztalnál legyőzve a nyolcszor népesebb Velencét vagy a közel egymillió lakosú Valenciát. Az első csatát tehát a magyar klub nyerte, a pályán viszont ez mit sem számít majd. Akkor Studer Ágneséknek kell odatenniük magukat, hogy a csapat már most legfényesebb szezonját még csillogóbbá tegyék.

– A Győr elleni megnyert bajnoki elődöntős párharc után pihenésnek megkaptuk a hétvégét, hétfőtől viszont már az Európa Kupa volt fókuszban. Jó hangulatban készülünk a négyes döntőre, azt látom a lányokon, hogy élvezik az edzéseket – fogalmazott Studer Ágnes, a szekszárdiak irányítója. – Még nem izgulok, inkább izgatott vagyok, s fura, hogy ezúttal nem kell bőröndbe pakolnunk, nem utazunk sehová. Jó látni azt is, hogy mennyi ember dolgozik a sportcsarnokban és az egész városban, hogy színvonalas döntőre kerüljön sor.

A szekszárdiak már találkoztak olasz csapattal az Európa Kupában: az első, 2017/2018-as idényben a Virtus Eirene Ragusával kerültek egy csoportba. Akkor hazai pályán 74–56-ra, idegenben 72–59-re maradtak alul Studer Ágnesék. Azokon a mérkőzéseken az irányító mellett Bálint Réka, Gereben Lívia, Krnjics Szárá, Erica McCall és Theodoreán Alexandra is pályára lépett.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd utolsó 13 hazai Európa Kupa mérkőzésén nem talált legyőzőre.

A Reyer Venezia ellen sem lesz könnyebb dolga a KSC-nek, a velenceiek mindössze egy vereséget szenvedtek el hazájuk bajnokságában, és 24–1-es mérleggel alapszakasz-győztesként várják majd a rájátszást. Az Európa Kupában mindhárom csoportmeccsüket megnyerték, s a kieséses szakaszból is magabiztosan jutottak tovább.

A FIBA.com ezzel a képpel harangozta be a Reyer-KSC elődöntőt

– Minden poszton kiváló játékosok alkotják az olasz csapatot, elég, ha csak a britek WNBA-bajnok centerére, Temi Fagbenlére gondolok, vagy az amerikai-szerb irányítót, Yvonne Andersont említem. A hét első felében magunkra koncentráltunk, a védekezésünket próbáltuk összerakni, a második részében viszont a taktika került előtérbe. Megkaptuk a videókat az ellenfélről, az egyéni teljesítményekről, úgyhogy nagyon készülünk az elődöntőre.

– Nem mondom, hogy könnyű mérkőzés lesz, de a mi keretünk legalább olyan jó, más különben nem lennénk itt. Az önbizalmunk megvan, azt várom, hogy egészséges izgalommal, de megszeppenés nélkül játszunk. Ahogy vezetőedzőnk is mondta, élveznünk kell minden pillanatot, s harcolnunk kell egymásért – tette hozzá Studer Ágnes.

A program

Elődöntők. Április 9., péntek: Reyer Venezia–Atomerőmű KSC Szekszárd 17 óra (DigiSport1), Carolo Basket (francia)–Valencia Basket Club SAD (spanyol) 20 óra (DigiSport2).

Helyosztók. Április 11., vasárnap: bronzmérkőzés 16.30, döntő 19.30 óra. A finálét a DigiSport2 élőben közvetíti.

Egy voks ide

A FIBA felkérte szakértőnek a román Sepsiszentgyörgy vezetőedzőjét, Zoran Mikest, latolgassa a Szekszárd–Venezia mérkőzés esélyeit. A szakember szoros mérkőzésben bízik, de a hosszabb kispad miatt KSC-sikert vár. Ezt két indokkal támasztotta alá: Dewanna Bonner érkezésével bővült Djokics Zseljko repertoárja, s több benne a meglepetés, mint a velenceiek változatlan keretéban. Másrészről védekezésben több alternatívája van, mint az olasz kollégájának.

Borítóképünkön: Studer Ágnes fiatal kora ellenére kiválóan irányítja a szekszárdi együttest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!