női futsal

2021.04.10. 11:04

Teher nélkül léphetnek pályára a döntőben a tolnaiak

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Bronzérme 2018-ból, második helye 2007-ből és 2012-ből is van már a Tolna-Mözsnek, a hőn áhított bajnoki címet azonban még nem sikerült elhódítania. Viszontagságos út végén idén ez összejöhet a női szakág egyik fellegvárában, ehhez három mérkőzésen kell felülkerekednie Reveland Zoltán csapatának a Debrecenen.

„Nem volt egy egyszerű szezonunk, ha jellemeznem kellene, akkor egy hullámvasúthoz tudnám hasonlítani, egyszer fent egyszer lent.

Egy hónappal ezelőtt még zokogva estünk össze a tolnai csarnokban, utána pedig a TFSE ellen az elődöntőben izgalmas és kemény meccseken vívtuk ki a döntőbe jutást, ezzel bizonyítva, hogy nem érdemtelenül küzdhetünk az aranyért – fogalmazott Deczki Vanda, a tolna-mözsiek csapatkapitánya, utalva a Szekszárd ellen a pályán 1–0-ra elveszített rangadóra, sikeres óvás után azonban megszerezték a három pontot, azzal pedig a négy közé jutottak.

A döntőben az alapszakaszgyőztes DEAC vár a tolnaiakra, melytől az idei szezonban idegenben 3–2-re és 1–0-ra kaptak ki, hazai pályán viszont 3–2-re legyőzték a hajdúságiakat.

„Ellenfelünk kerete talán a legerősebb jelenleg a női mezőnyben, azonban több esetben sikerült már megmutatnunk, hogy nem szabad minket félvállról venni. Óriási küzdelem lesz, ebben biztos vagyok, de most már csak élvezzük a játékot és felszabadultan, teher nélkül lépünk pályára” – jegyezte meg a tolnaiak kapusa.

NB I, döntő, 1. mérkőzés

DEAC–Tolna-Mözs

Vasárnap, 17 óra. Debrecen, Egyetemi Csarnok. Vezeti: Szűcs L. (Szabó P., Takács I.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!