Női kosárlabda Európa Kupa

2021.04.13. 18:39

Valencia polgármestere is fogadta a szekszárdi hősöket

TEOL

Forrás: facebook.com/valenciabasket

Hétfő kora délután érkezett haza Szekszárdról az Európa Kupát története során először elhódító Valencia Basket Club SAD női kosárlabda csapata. Az együttest mintegy száz szurkoló várta a spanyol nagyváros kosárlabda-komplexumánál (L'Alqueria del Basket), ahol egy kis közös ünneplést is csaptak.

Kedden délután Ruben José Burgos Lopez vezetőedző és a csapat néhány játékosa – köztük a döntő legértékesebbjének megválasztott Queralt Casas – a városházára látogatott, ahol Joan Ribó polgármester és a városi tanács több tagja fogadta a szekszárdi Final Four-ban vasárnap este diadalmaskodó kosarasokat.

A találkozóra a csapat természetesen magával vitte az EK-trófeát, és a klub közösségi oldalára feltöltött videó tanúsága szerint egy mezzel is megajándékozta Valencia első emberét.

Mint azt megírtuk, április 9. és 11. között Szekszárd adott otthont a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjének. A Final Four döntőjét a Valencia elképesztő izgalmak után, egy ponttal nyerte az olasz Reyer Venezia ellen.

A házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd története legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy a harmadik helyért rendezett mérkőzésen felülmúlta a francia Carolo Basket gárdáját, s ezzel bronzérmet szerzett a második számú európai kupában.

Az emlékezetes finálét a helyszínről közvetítette egy valenciai rádióadó riportere, aki a találkozó utolsó másodperceit állva követte, a spanyol győzelmet jelentő büntetők után pedig szinte önkívületben kiáltotta világgá: a Valencia Basket Club a női Európa Kupa bajnoka!

Borítóképünkön: a Valencia Basket Club játékosai, edzője és Joan Ribó polgármester a trófeával a városháza előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!