női futsal

2021.05.18. 07:45

Arannyal ér fel ez az ezüst a Tolna-Mözs számára

Története legjobb eredményét ismételte meg a Tolna-Mözs női futsalcsapata, miután ezüstéremmel zárta az NB I 2020/2021-es szezonjának küzdelmeit. Reveland Zoltán vezetőedző és Deczki Vanda csapatkapitány is pozitívan értékelte a DEAC elleni párharcot.

Berg Sándor

Fotó: Piszker Flóra

Vasárnap nem sikerült a végső, ötödik mérkőzést kiharcolni a Magyar Kupa-győztes Debrecen ellen, így 2007 és 2012 után ismét ezüstéremmel zárt az NB I-ben a Tolna-Mözs együttese. Fennállása legjobb bajnoki eredményét ismételte meg ezzel a klub, Revelend Zoltán vezetőedző szerint viszont ez a második hely felér egy bajnoki címmel.

„Ezen a mérkőzésen érezhető volt a játékunkon, hogy nincs több hibázási lehetőségünk. Az eddigiekhez képest tompábbak voltunk, sok hibával játszottunk, de még így is végig meccsben tudtunk lenni – tekintett vissza az ötven percig tartó negyedik találkozóra Reveland Zoltán, a tolna-mözsiek vezetőedzője. – Mindezek ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra, hatalmas eredményt értünk el. Igaz, hogy nem sikerült bajnokságot nyerni, de ez a teljesítmény arannyal ér fel!

A mi kis szerény lehetőségeinkkel, négy találkozón keresztül meg tudtuk szorongatni a jóval többre taksált DEAC-ot” – tette hozzá a szakember, akinek csapata a párharc első meccsén elvette a DEAC pályaelőnyét (2–1), majd a vasárnapi előtt két szoros mérkőzésre (2–3, 2–2) késztette ellenfelét.

A csapatkapitányi karszalagot viselő kapus, Deczki Vanda is csak elismerően tudott nyilatkozni játékostársai teljesítményéről.

„Nincs okunk szomorkodni, hiszen bajnoki döntőt játszottunk. Heteken keresztül olyan teljesítményt tudtunk nyújtani, amivel a női élvonal legjobbjait sikerült megszorongatnunk. Büszke vagyok a csapatra, méltó ellenfele voltunk a debrecenieknek” – fogalmazott a lefújás után tolna-mözsiek hálóőre.

Emlékeztető.

Női NB I, döntő, 4. mérkőzés. Tolna-Mözs–DEAC 2–3 (1–1, 1–1) – hosszabbítás után.

Tolna, 100 néző. Vezette: Liebhardt (Dévényi, Molnár P.).

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Kiss G. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Krár, Sereg Z., Méhes, Mogyorósi, Nagy N., Csapó. Edző: Reveland Zoltán.

Debrecen: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V. Csere: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp D., Böröczky, Czégény. Edző: Qurikó Vivien.

Gól: Nagy N. (4.), Vámosi (45.), illetve Kracsenics Cs. (16., 43.), Horváth V. (45.).

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3–1 a DEAC javára. A bronzcsatában a TFSE 2–1-es összesítéssel múlta felül az újonc Budaörsöt, míg az ötödik helyért kiírt párharcban az Astra oda-vissza legyőzte a Szekszárdi UFC-t.

Borítóképünkön: a tolnai játékosok, edzők és Simon Ferenc, a klub ügyvezetője (középen, az üvegkupával) boldogan álltak össze egy közös csoportképre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!