Női kosárlabda NB I

2021.05.04. 18:38

Elmaradt az újabb bravúr, de az ezüst is szépen csillog

Nem sikerült az újabb bravúr, az Atomerőmű KSC Szekszárd 62–54-re kikapott a Sopron Baskettől a női kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzésén, így a címvédő vendégek 3–1-es összesítéssel megnyerték a párharcot és vele az immáron 14. bajnoki címüket.

Rónai Gábor

20210504_Szekszárd_Kosárlabda_NB1 A-csoport döntő 4. mérkőzés ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRON BASKET Szekszárd Városi Sportcsarnok_Fotó: Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Senki sem volt csalódott tegnap este a szekszárdi városi sportcsarnokban. A Sopron Basket játékosai és vezetői a bajnoki címnek örültek, igazából nem történt meglepetés, csak érvényesült a papírforma. Európa egyik legjobb csapata a Magyar Kupa megnyerése után megnyerte a magyar bajnoki címet is, története során immáron tizennegyeszer.

De nem szomorkodtak a szekszárdiak sem, boldogan mosolyogtak az ezüstéremmel a nyakukban, fotózkodtak az ismerősökkel, az ismeretlenekkel. Nagy szezont futott a KSC, története eddigi legjobb szezonját. A bajnoki ezüstérem mellett bronzérmet nyert a Magyar Kupában, és bronzérmet nyert az Európa Kupában, amelynek ráadásul Szekszárdon volt a négyes döntője.

Másodszor már nem sikerült legyőzni a Sopront, akik vérbeli profiként húzták be a meccset és szerezték meg a bajnoki aranyat. Most kevés volt a küzdés, kevés volt a nagy szív – pedig mindegyik szekszárdi játékos kitette a pályára, ahogy szokta. De azt jó volt látni, hogy újra egymásra talált a csapat és a közönség, amely ezúttal is ott állt hatodik emberként a KSC mögött. A nagy feltámadások azonban így sem jöttek össze, a soproniak nagyon figyeltek rá, hogy ne engedjék belelkesedni Studer Ágnesékat, mert ha kiegyenlített volna a Szekszárd, ki tudja, mi történt volna a mindent eldöntő ötödik meccsen. Még akkor is, ha a soproniak eddig nagyon megverték saját közöségük előtt a szekszárdiakat...

„Büszke vagyok a csapatomra, és örülök, hogy végre szurkolók előtt játszhattunk, így sokkal jobb szájízzel mehetünk el pihenőre. Nehéz idény van mögöttünk, nem tudtunk folyamatos munkát végezni, nem volt könnyű tervezni, ráadásul a végére elment Dewanna Bonner és sérülés miatt Maja Skoricsra sem számíthattam.”

„Öt évad alatt harmadszor játszottunk döntőt, ami nagyszerű dolog, büszke vagyok mindenkire, aki ennek részese volt. Újra előreléptünk, szépen haladunk lépcsőfokról lépcsőfokra, hiszem, hogy van jövője ennek a klubnak és a városnak” – mondta a lefújást követően Djokics Zseljko, aki ötödik szezonját zárta Szekszárdon: három bajnoki ezüstérem, egy hazai kupaarany, két kupaezüst és egy kupabronz mellett egy Európa-kupában megszerzett bronz a mérlege.

A szezon véget ért, soha rosszabbat! Jövőre pedig megint neki lehet futni megkísérelni letaszítani a trónról a hazai egyeduralkodót.

Tippmix Női NB I, döntő, 4. mérkőzés

Atomerőmű KSC Szekszárd–Sopron Basket 54–62 (12–21, 14–12, 9–20, 19–9)

Szekszárd, 700 néző. V: Földházi T., Győrffy P., Ádám J.

Szekszárd: STUDER Á. 8/3, Theodoreán 2, FRISKOVEC 17/15, Goree 8, MCCALL 8. Csere: Gereben 2, Krnjics, Bálint R. 2, Zele, Szabó F. 4, Miklós M. 3/3. Vezetőedző: Djokics Zseljko.

Sopron: JANUARY 9/6, WILLIAMS 11, Walker 10/6, BROOKS 15/3, HATÁR 9. Csere: Fegyverneky, Czukor 4, Krajisnik 3, Varga A., Varga K. 1, Varga S. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–6. 5. perc: 6–8. 8. perc: 10–16. 12. perc: 15–21. 15. perc: 18–28. 18. perc: 23–32. 24. perc: 33–39. 26. perc: 33–45. 28. perc: 33–53. 33. perc: 40–55.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Sopron javára.

Borítóképünk: az Atomerőmű KSC Szekszárd ezüstérmes együttes a szurkolók előtt fotózkodott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!