kézilabda NB II

2021.05.26. 14:20

Ezüstéremmel köszönt el a Holler UFC-től a vezetőedző

Ezüstérmet szerzett az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Dél-nyugat csoportjában a dunaföldvári Holler UFC, míg a Hőgyészi SC végül a negyedik helyen zárta a 2020/2021-es szezont.

Berg Sándor

20200926 Simontornya Holler UFC-Kiskunhalasi UKSC férfi kézilabda NB II-es bajnoki mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Törő Szabolcs, Takács Ádám, Vonya Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Az utolsó fordulóra is maradt nyitott kérdés a dunaföldváriak számára, de miután a listavezető nagykanizsai Tungsram SE szoros mérkőzésen legyőzte a harmadik helyen álló Dunaújvárosi AC-t, így a húsz meccse veretlen Holler UFC (17 győzelem, 3 döntetlen) ezüstérmet szerzett. A Hőgyész sorsa már a zárókör előtt eldőlt.

Mindkét Tolna megyei csapatból búcsúzott egy-egy fontos láncszem: a Dunaföldvárt a következő szezonra már nem Törő Szabolcs készíti fel, míg a Hőgyésznél harmincegy év játék után szögre akasztja a cipőjét a védőspecialista Héger Zsolt.

Holler UFC–MK Pelikán-Siklós KC 36–25 (17–9)

Simontornya, zárt kapuk mögött. V.: Örsi, Takács D.

Dunaföldvár: SELYMES – NYERS 5, BÉRCES 5 (2), Lendvay 1, Takács Á. 2, ZUDER 1, Tóth G. 1. Csere: Bősz (kapus), SIPICS 4, Domak 4, Vonya 4, Nagy M. 2, Noé, Gergely B. 4, Rehák 2, Vajai 1. Edző: Törő Szabolcs.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0.

Törő Szabolcs: – Magabiztos győzelmet arattunk, minden játékosomat pályára tudtam küldeni. Természetesen szépen csillog az ezüstérem, de maradt bennem hiányérzet. Köszönettel tartozok minden játékosomnak, hogy az edzőjük lehettem és közösen értünk el nagyon nagy bravúrokat és igazi csapattá kovácsolódtunk hónapról hónapra! Ha a statisztikát nézzük, mindent elmond, hogy lassan tíz hónapja veretlenek vagyunk, voltunk! Kívánok mindenkinek további sportsikereket.


Bajai KSE–Hőgyészi SC 26–31 (12–14)

Bácsbokod, zárt kapuk mögött. V.: Hornyik, Zörgő.

Hőgyész: FARKAS G. – Teimel M. 1, NYITRAI 6, VOJKOVICS Gy. 4, Vald 4, Gadányi T. 2, Vojkovics I. 3. Csere: HUDRA (kapus), Sipos M. 2, Kecskés, Igali 2, Kovács D. 5, HÉGER 1 (1), Lőrinc Sz. 1, Kovács F., Bajkó. Edző: Bán Tamás.

Kiállítások: 6 perc + kizárás, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Bán Tamás: – Gratulálok csapatomnak a negyedik helyhez, sikerült győzelemmel elbúcsúznunk az aktív játéktól visszavonult Héger Zsolttól.

A kiváló védőmunkájáról ismert Héger Zsolt (jobbról, sárga mezben) visszavonul Fotó: Makovics Kornél / MW-archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!