kosárlabda

2021.06.24. 07:45

Kivásárolták az Atomerőmű SE fiatal reménységét

Az új idényben már nem az Atomerőmű SE mezét viseli Valerio Bodon Vincent, akit a Debreceni EAC kivásárolt élő szerződéséből.

Rónai Gábor

2021.04.23. Szeged Sportcsarnok Szedeák - Paks kosárlabda mérkőzés fotó: Török János

Fotó: Molnár Gyula

A 20 éves kosaras két szezont töltött el Pakson, idén az alapszakaszban 18 mérkőzésen lépett pályára, 5,4 pontot, 3,8 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolt.

– Köszönöm az ASE-nak, a csapattársaknak, a szurkolóknak ezt a két évet – búcsúzott a kosaras a klub közösségi oldalán. – Az Atomerőmű SE felkarolt engem és lehetőséget biztosított arra, hogy az első osztályban mutathassam meg, mire vagyok képes. A fejlődésemtől kezdve az egészségügyi ellátásomig mindenben segítettek a klubnál, amiben csak lehetett. Megtanultam valamilyen szinten azt, hogy milyen a felnőtt élet, az egyedül élés, egy olyan ligában való szereplés, ahol a játékosok magasabb szinten játszanak, akikhez képest még van hova fejlődnöm. Összességében hálás vagyok a sok lehetőségért és mindenért, amit kaptam, természetesen a csapattársak segítőkészségét és kitartását is köszönöm! Nem volt egyszerű lépés ez számomra, hiszen én olyan típus vagyok, aki nem tud könnyen kiszakadni egy olyan közösségből, amibe már beleszokott. Ennek ellenére kaptam egy olyan lehetőséget, ami úgy érzem jobb lehet számomra, amivel közelebb kerülhetek a célomhoz – tette hozzá a kosaras.

Nem csak távozót, érkezőt, pontosabban érkezőket is bejelentett az ASE. Orgona Gergő, Frank Áron, Karosi Gergely és Csizmadia Attila is a piros-kékeknél játszik a következő idényben.

A klub az élő szerződéssel rendelkező Eilingsfeld János és Gulyás Milán mellett megállapodott Kovács Ákossal, Kis Raullal, Pajor Dáviddal, Pupp Bencével, ráadásul Szalai Milán egészségügyi állapota is sokat javult, így ő is csatlakozni fog a csapathoz.

Az ASE augusztus elején kezdi el a felkészülést.

Szlovén edző dirigálja a paksiakat

Az már korábban eldőlt, hogy szlovén edző ül le az új szezonban a négyszeres magyar bajnok, négyszeres hazai kupagyőztes Atomerőmű SE kispadjára. Teo Hojc kiváló ajánlólevéllel érkezik, hiszen csapatával, a Spiskka Nova Vesszel megnyerte a szlovák bajnokságot és a szlovák kupát, ráadásul őt választották az idény legjobb edzőjévé.

Borítókép: Valerio Bodon Vincent (kékben) két szezon után távozik Paksról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!