labdarúgás

2021.07.10. 10:15

Bemutatkozik ma az NB III.-as újonc

Első nyári felkészülési mérkőzéseit játssza ma a Gerjeni SK. Az NB III.-as újonc két találkozón is pályára lép.

B. S.

Fotó: Makovics Kornél

Buzás Attila együttese először 11 órától az NB II.-ben legutóbb negyedikként záró Pécsi MFC-vel méri össze erejét, míg este hattól a Fejér megyei első osztályban játszó Sárborgárd következik. A gerjeniek június 28-án kezdték meg a felkészülést az NB III.-as bajnokságra, ahová 24 év elteltével tértek vissza.

Az már eldőlt, hogy a csapatot a Közép csoportba sorolta be a Magyar Labdarúgó Szövetség, azt azonban még nem tudni, hogy az augusztus elsejei nyitófordulóban melyik csapat lesz az ellenfél.

Amíg a gerjeniek az első (és a második) meccsükre készülnek, a Szekszárdi UFC már túl van egy tesztmérkőzésen. Turi Zsolt együttese az NB II.-ből kiesett, és a jelentősen megfiatalított Kaposvári Rákóczival mérkőzött múlt szombaton, s végig fölényben játszva úgy végzett 1–1-re, hogy a somogyiak a 90. percben mentették döntetlenre a meccset. A sárga-feketék ma 11 órától a Ferencváros II vendégei lesznek.

Az OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC is pályára lép: a szlovéniai Zrecében a román első ligától most búcsúzó nagyszebeniekkel (FC Hermannstadt) meccselnek holnap 10-kor és 17.30-kor.

Borítóképünkön: Buzás Attila két meccsen is felmérheti csapatát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!