Strandfoci

2021.07.28. 08:00

Éremért játszhattak, de most csalódniuk kellett

Az elmúlt hétvégén a Lupa Beachen rendezték meg a férfi strandlabdarúgó-bajnokság döntőit. A Bonyhád Goldwin Pluss Jászfényszaru BST együttese bejutott a Final Fourba, de ott már nem tudott meccset nyerni, így végül a negyedik helyen zárt.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött kép

Érdekesen alakultak a hazai férfibajnokság végküzdelmei, melyben a Bonyhád Goldwin Pluss Jászfényszaru BST Ughy Márk kezei alatt egyre stílusosabban játszó, fiatal Pénzügyőr SE, valamint a többszörös magyar bajnok Energia SC Gyöngyös elleni, egyaránt 3–2-es sikerrel biztosította helyét a legjobb négy között. Ugyanez nem sikerült többek között a címvédő JLC BSC Aramisnak, így már a zárónapra eldőlt, új bajnokot avatnak majd.

Az első elődöntőben a Bonyhád ellenfele az Újhartyán volt, a találkozó pedig igen feszült csatát hozott, melyben a játékvezetőknek is főszerep jutott. Az ítéletek sokaságát nehezményező völgységieknek a bíró színes lapjai,míg az újhartyániaknak a továbbjutás jutott a derbi végére.

A bronzmérkőzésen története eddigi legnagyobb sikerét érte el a Zebegény Garvittax, amely a kissé motiválatlannak tűnő Bonyhádot legyőzve megszerezte első dobogós helyezését a strandlabdarúgó-bajnokságokon.

A döntőben a Bodon FC az ukrán válogatott Vojtenko, valamint a brazil világsztár, Mauricinho duplájával győzött, ahol a német válogatottsági rekorder Romrig kettő, a svájci klasszis Borer egy gólig jutott. A Bodon Péter FC története első bajnoki címét szerezte meg.

Fotó: Beküldött kép

„Szó szerint kiizzadta a csapat a legjobb négy közé kerülést, ahol aztán véleményem szerint nem kaptunk egyenlő feltételeket, a bronzmeccsre pedig nem sikerült felrázni a vezérét vesztett csapatot, így csalódottak lehetünk a negyedik hellyel. Bízunk benne, hogy az élet minden területe, így a sportélet is visszatér a normál kerékvágásba, és a sportág helyzete is javul. A csapat jövőjén is dolgozni fogunk, mert van miben előrelépnünk, hogy a minőségi légiósokkal megerősített gárdákkal is versenyben lehessünk” – értékelt Bölcsföldi Zoltán csapatvezető.

Helyosztók. Az 5-8. hely­ért: Lupa Beach–Pénzügyőr SE 5–1, Energia SC Gyöngyös–JLC BSC Aramis 2–1. A 7. helyért: Aramis–Pénzügyőr SE 4–2. Az 5. helyért: Lupa Beach–Energia SC Gyöngyös 6–4.

Elődöntők: Újhartyán BSC–Bonyhád Goldwin Pluss Jászfényszaru BST 4–2, Bodon FC–Zebegény Garvittax 8–0.

A 3. helyért: Garvittax–Bonyhád 4–3. A döntőben: Bodon FC–Újhartyán 4–3.

Végeredmény: 1. Bodon Péter FC, 2. Újhartyán, 3. Zebegény Garvittax, 4. Bonyhád Goldwin Pluss Jászfényszaru BST, 5. Lupa Beach, 6. Energia Gyöngyös, 7. Aramis, 8. Pénzügyőr SE, 9. Mátra SE.

A bajnokság legjobb játékosának a brazil Mauricinhót választották, a legjobb kapus Denis Sabatyuk (Bodon FC) lett, a gólkirályi címen Romrig (Újhartyán BSC) és Mauricinho osztozott meg.

Borítóképünk: Jól sikerült az együttműködés, a bonyhádi együttes visszatért a legjobbak közé a hazai strandlabdarúgó-mezőnyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!