Labdarúgás

2021.07.24. 20:12

Győzelemmel zárta a felkészülést a PFC

Utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte a jövő pénteken rajtoló OTP Bank Liga 2021/2022-es idényére készülő Paksi FC, mely 2–0-ra győzte le a Budafoki MTE-t.

B. S.

Fotó: Molnár Gyula

Az előző idényben még a bajnokságban találkozott fővárosi ellenfelével a Paks, akkor háromszor is legyőzte az NB I-ben abszolút újoncnak számító XXII. kerületieket. Otthon 4–1-re, idegenben előbb 3–2-re, majd történelminek számító mérkőzésen 9–2-re verte ellenfelét Bognár György csapata.

A paksiak már a finomhangolást tartja a hétvégén rajtoló új szezonra, vezetőedzőjük pedig a csontkinövés miatt műtéten átesett Osváth Attilán kívül mindenkire számíthatott. Így ott volt a pályán a szlovéniai edzőtábort részleges szalagszakadás miatt kihagyó Bognár István is.

A bő egy hónapos kemény edzésmunka eredményeként nehezebben mozogtak az atomvárosi lábak, de így is a két félidő elején egyszer-egyszer be tudott találni a Paks, s így győzelemmel zárta felkészülési időszakát.

Eredmény.

Paksi FC–Budafoki MTE 2–0 (1–0).

Paks: Nagy G. (Rácz G., 68.) – Kulcsár D. (Lorentz, a szünetben), Kinyik, Lenzsér (Szélpál, 61.), Szabó J. (Bertus, 61.) – Kesztyűs B. (Bognár I., 76.), Balogh B. (Szabó B., 68.), Papp K. (Windecker, 61.) – Nagy R. (Sajbán Máté, a szünetben), Haraszti (Hahn, 61.), Ádám M. (Böde, a szünetben.). Vezetőedző: Bognár György.

Budafok: Bese B. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes (Kotula, 57.) – Nándori, Micsinai (Soltész I., 69.) – Ihrig-Farkas (Papp M., 57.), Zuigéber (Mervó, 69.), Szabó M. (László D., 79.) – Kovács D. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gól: Ádám M. (2.), Böde (47.).

„Ez volt az eddigi leglassabb iramú felkészülési találkozónk. Szinte mindenki körülményesen játszotta meg a labdát, de reméljük, ennél rosszabb sosem lesz. A negatív dolgok ellenére nagyjából készen vagyunk, nem aggódom a kezdés miatt, ez a találkozó egy szombat délelőtti matiné volt. A hátralévő egy hét még mindenképpen finomhangolnunk kell a dolgainkon” – fogalmazott Bognár György.

Az NB I nyitófordulójában a Paks július 30-án, pénteken 18.15 órakor a Mezőkövesdet fogadja.

Borítóképünk: Ádám Martin (16) gyorsan vezetéshez juttatta a paksiakat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!