strandfoci

2021.07.20. 16:41

Hibátlan mérleggel zárta a homokon az első kört a Tolna

Mind a négy mérkőzését megnyerte a balatonlellei Napfény Strandon rendezett női NB I-es standlabdarúgó-bajnokság első hétvégjén a 2F Bau Tolna-Mözs, mely ezzel közel került az aranyéremhez.

Berg Sándor

Fotó: MW

Belenyúlt a tutiba Reveland Zoltán együttese, mely igen nehéz sorsolást kapott az élvonalbeli bajnokságra. A homokon tavaly debütáló tolnai hölgyeknek a sorsoláskor nem kedvezett Fortuna, miután az első hétvégén a címvédővel és bronzérmessel is össze kellett mérniük erejüket.

A nagy csatákra könnyed sikerrel hangoltak Vámosi Georgináék, akik a Nyírséget intézték el tízgólos mérkőzésen (7–3). A szombati játéknap második találkozóján a tavaly harmadik helyen álló Metis csapatával találkoztak, mely már nagyobb küzdelemre késztette őket, de 4–2-vel azt a találkozót is sikerült behúzniuk.

A vasárnapi játéknapon a hétvége leggólgazdagabb, s egyben legnagyobb arányú győzelmét érte el a Tolna-Mözs, mely 10–1-re múlta felül a beugró Kelen SC Fehér csapatát (kedden a Fehérvár visszalépett a bajnokságtól, így az NB II-ben egy héttel korábban 11. helyen végzett Nimród SE Kelen SC Fehér néven vállalta a szereplést a magasabb osztályban).

A hétvége zárásaként pedig az eddigi legjobb csatára volt kilátás, hiszen a Tolna-Mözs mellett a többek között a tolnai kötődésű Varga Adéllel felálló Keresztes Lovagok is mind a három eddig akadályt megugrotta. A feltételezés beigazolódott: nagy küzdelem folyt a balatonlellei homokon, melyet végül Bajcsy Krisztina találatával a tolnaiak nyerte meg, nagy lépést téve a bajnoki cím felé.

A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen szombaton a futsal NB I bajnokával, a DEAC-cal mérkőznek meg Vámosiék, majd a bronzérmes Budaörssel találkoznak. E két mérkőzés után már tisztábban lehet látni, hova érhet el a tavaly hatodik helyen zárt tolnai együttes.

Innen folytatódik az NB I küzdelmei

Az első hétvége eredményei: Nyírség–2F Bau Tolna-Mözs 3–7, 2F Bau Tolna-Mözs–Metis NFC 4–2, 2F Bau Tolna-Mözs–Kelen SC Fehér 10–1, Keresztes Lovagok–2F Bau Tolna-Mözs 0–1.

A hétvége programja. Szombat: 2F Bau Tolna-Mözs–DEAC 9.46, Lupa Beach Budaörs Futsal–2F Bau Tolna-Mözs 13.30 óra. Vasárnap: Kelen SC Zöld– 2F Bau Tolna-Mözs 12.04, 2F Bau Tolna-Mözs–Ziccer NLSE 15.02 óra.

Az állás: 1. Tolna-Mözs 12, 2. Keresztes Lovagok (13–7) 8, 3. Kelen SC Zöld (19–14) 8, 4. DEAC 7, 5. Lupa Beach Budaörs (14–11) 6, 6. Metis NFC (8–7) 6, 7. Nyírség NSC 3, 8. Ziccer Nagykanizsa (8–17) 0, 9. Kelen SC Fehér (5–31) 0 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!