atlétika

2021.07.16. 09:09

Kiváló formában várják az Eb-t a megyei atléták

Az észt fővárosban, Tallinnban rendezik az U20-as atlétika-Európa-bajnokságot, melyre negyvenegy versenyzővel, köztük a bonyhádi Kling Rékával és a dombóvári Farkas Bencével utazott ki a magyar delegáció.

Berg Sándor

Fotó: Máté Réka

Egy héttel az U23-as korosztályt követően (Szemerei Levente 3000 méter akadályfutásban, Máté Fanni Szabina gerelyhajításban állt rajthoz) ezúttal az U20-as atléták mérik össze erejüket a tallinni Európa-bajnokságon. Ahogy az idősebbeknél, úgy ezen a hétvégén is két megyei sportolóért szoríthatunk.

Valamit visszaad az élet Kling Rékának ezzel az Eb-részvétellel, hiszen tavaly az U18-as kontinenstornára is kiharcolta helyét, ám az a világjárvány miatt elmaradt.

A bonyhádi Kling Réka országos bajnoki aranyéremmel melegített a tallinni Eb-re Fotó: Máté Réka

Idén már az ifjúságiak között versenyez a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” címet kiérdemlő nehézatléta, s az új korosztályban első versenyén rögtön ezüstérmet szerzett. A februári fedettpályás Magyar Bajnokságon ráadásul a kontinenstornán való induláshoz szükséges kvalifikációs szintet is megdobta a 13,66 méteres lökésével. Májusban a csapatbajnokságon ezüst- (13,25 méter), júniusban a szabadtéri ob-n aranyérmet szerzett (13,19 méter).

A másik megyei induló, a dombóvári Farkas Bence kezdi visszanyerni a műtét előtti formáját. A tanulmányai miatt Pécsett edző és a PVSK színeiben versenyző sprinter júniusban előbb 22,27, majd 21,83 másodpercet futott kétszázon, két hete pedig a Rába Kupán idei legjobb eredményével (21,72 mp) nem talált legyőzőre. Győrben már közel volt ahhoz az időhöz, amivel tavaly sikeresen teljesítette az Eb-szintet (21,25). A dombóvári fiatal 200 mellett a 4x100-as változóban is érdekelt lesz.

Farkas Bence magyar idő szerint ma 18.45 órakor áll rajthoz a hosszabbik távon, váltóban vasárnap 10 órától lesz érdekelt. A harmincegy női súlylökő szombaton két csoportban mérkőzik meg a döntőbe jutásért, Kling Rékáék 9.35 órakor kezdenek. A finálét szintén szombaton, 15.40-től rendezik a tallinni Kadriorg Stadionban.

Az U20-as Európa-bajnokság teljes műsorát IDE kattintva nézheti élőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!