kajak-kenu

2021.07.10. 13:28

Szekszárdi és paksi siker Moszkvában

Az első Európa-bajnokságát a negyedik helyen fejezte be Szekeres Zsolt, a Szekszárdi KKSE maratoni kajakosa. Az ifjúságiak között a paksi Juhász István kenu párban aranyérmet szerzett.

B. S.

A Moszkvában rendezett kontinensviadalon az U23-as korosztályban induló Szekeres Zsolt a hét nagy és egy kis körből álló futamon a harmadik körig az élmezőnnyel lapátolt, sőt többször vezette is a bolyt, a folytatásban azonban leszakadt onnan. A továbbiakban két franciával haladt, akiket a hajrában leszakítva magáról a portugál Adriano Conceicao, Zoboki Zoltán és a cseh Dan Sedlacek mögött 2:03:12,70 órás eredménnyel negyedikként abszolválta a 26,2 kilométeres távot.

Nem maradt érem nélkül Tolna megye a pénteki napon sem, az ifjúságiak versenyében a paksi Juhász István (a csütörtöki C1-es második helye után) Lugosi Gergellyel kenu kettesben aranyérmet szerzett 19 kilométeren.

A magyar válogatott két nap után két arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel második az éremtáblázaton.

A csütörtöki rövidkörös (3,6 kilométer) versenyen elért második helye után ma a klasszikus, 26,2 kilométeres távon áll rajthoz Kiszli Vanda (ASE), hogy megvédje Európa-bajnoki címét.

Borítóképünkön: szekeres Zsolt túl van élete első Európa-bajnokságán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!