OTP Bank Liga

2021.07.29. 21:03

Tizenhatodik idényét kezdi a Paksi FC

Tizenegy hét és egy Európa-bajnokság után pénteken a Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzéssel veszi kezdetét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2021/2022-es idénye.

Berg Sándor

20201024 Paks OTP Bank Liga NB I. 8. forduló: PAKSI FC - Honvéd labdarúgó mérkőzés Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság Képen: #13 BÖDE DÁNIEL

Fotó: Molnár Gyula

Nyolcvankét nap után ismét mérkőzést rendeznek a magyar élvonalban, ahol megszakítás nélkül tizenhatodik szezonját kezdi meg a Paksi FC. A zöld-fehérek az előző kiírást a negyedik helyen zárták, s egy kis szerencsével (ha a Fehérvár legyőzte volna az Újpestet a Magyar Kupa-döntőben) a nemzetközi kupában is indulhattak volna. Negyedik helyével mégis története második legjobb eredményét érte el a gárda, melynek keretében nem történt nagy változás a nyáron (bővebben keretes írásunkban).

A harminchárom forduló alatt szerzett 76 találattal NB I.-es gólrekordot állított fel a Paks (Bognár Györggyel huszonkilenc meccsen 73-at lőtt), s ezt a gólerős formát a felkészülés alatt is tartani tudta. A nyár során egy hetet szlovéniai edzőtáborban töltött a csapat, ahol a helyi második ligás Rogaskával (7–2), a bosnyák elsőosztályú Zeljeznicarral (2–2), az Európa-konferencialigára készülő cseh Slováckóval (1–2) és a román ligából kiesett nagyszebeni Hermannstadttal (1–1, 4–0) mérkőzött meg. Ezenkívül még hazai, alacsonyabb osztályban szereplő klubokkal találkoztak az atomvárosiak, akik mind a négy hazai ellenfelüket (III. Ker. TVE 7–2, Pécsi MFC 5–2, Budaörs 5–0, Budafok 2–0) legyőzték.

A harmincnégy szerzett gólból hármat Böde Dániel rúgott, aki az edzőmeccseken megmutatta, még veszélyes az ellenfél kapuja előtt.

– Hogy valójában hogyan sikerült a felkészülésünk, az majd úgyis az éles meccseink eredményei alapján derül ki. Most azt érezzük, hogy a kemény munkát elvégeztük, jól játszottunk az edzőmérkőzéseinken is, és már nagyon várjuk a rajtot – fogalmazott a klub honlapjának a csapatkapitány, aki céljait is elárulta. – Mindig azt mondom, először harcoljuk ki a bennmaradást, aztán persze a felső határ a csillagos ég. Ami engem illet, legalább húsz meccsen mindenképpen szeretnék pályára lépni.

Mindkét cél eléréséhez az első lépést ma a Mezőkövesd ellen tehetik meg. A két csapat eddig tizenhétszer találkozott egymással az NB I.-ben, a paksiak neve mellé hét, a matyóföldiekéhez hat győzelem íródott. Hazai pályán igen jó az atomvárosiak mérlege, három győzelem és három döntetlen mellett csupán egyszer maradtak alul, az viszont pont az új stadion második mérkőzésén volt. Azóta „belakták” a centerpályát Hahn Jánosék, akik tizenegy győzelmet, három döntetlent és két vereséget könyveltek el.

– A meccs után meglátjuk, jó volt-e a Mezőkövesd ellen rajtolni, de előbb-utóbb egyébként mindenkivel játszanunk kell... Egy masszív, szervezett csapatra számítunk, akik inkább a védekezéssel és a kontrákkal lesznek elfoglalva. Ellenben nekünk elengedhetetlen lesz ezeket levédekeznünk, és az adódó helyzeteinket nagy számban kihasználnunk – fogalmazott a 34 esztendős Böde Dániel.

OTP Bank Liga, 1. forduló.

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC.

Paks, Fehérvári úti stadion, péntek, 18.15 óra. Tv: M4 Sport.

Játékosmozgás a holtidényben

Érkezett: Kesztyűs Barna (középpályás, Bp. Honvéd), Kinyik Ákos (védő, Debreceni VSC), Nagy Gergely (kapus, AE Larissza, görög), Pethó Bence (támadó, Budaörs), Simon Barnabás (kapus, Szombathelyi Haladás).

Távozott: Borsos Vilmos (Diósgyőr, kölcsönbe), Bognár Dávid (Budaörs, k.), Forgács Dávid (Győr), Holczer Ádám (Tiszakécske), Sipos Zoltán (Szolnok), Szakály Dénes (Siófok), Tamás Olivér (Fehérvár, kölcsönből vissza), Vági András (Mezőkövesd).

Profi szerződést kapott: Görög Gergő, Gyurkits Gergő, Kovács Flórián, Kovács László, Pesti Zoltán, Zoltán Rafael.

Borítóképünk: Böde Dániel bizonyította, hogy még mindig nagyon érzi a kaput

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!