Női labdarúgás

2021.08.23. 20:40

A szekszárdiak a Vasast is elbúcsúztatták a kupából

A Vasas Kubala Akadémiát is magabiztosan győzte le a Szekszárdi UFC női labdarúgócsapata, ezzel bejutott a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

Berg Sándor

Fotó: Kiss Albert

Kettőből kettő. A Szekszárdi UFC nyáron alakult nagypályás együttese debütáló mérkőzésén 8–0-ra ütötte ki a Szentlőrinc csapatát a Magyar Kupa nyitófordulójában, a hétvégi második körben pedig a Vasas Kubala Akadémia sem tudta megállítani Vári Viktóriáékat.

Micskó Márk együttesére az NB II. Keleti csoport előző idényének ötödik helyezettje várt, vagyis nem számíthatott könnyű mérkőzésre. A találkozó elején mégis hamar eldönthették volna a továbbjutás kérdését Nagy-Cseke Vivienék, de a vezetést a hazaiak szerezték meg.

A szünetre mégis szekszárdi előnnyel mehettek a csapatok, s bár fordulás után is agresszíven támadtak le a Vasas játékosai, szép kontra után növelni tudta előnyét az UFC. A hajrában az egy év után visszatérő Kiss Gabriella szépségdíjas szabadrúgásával végleg eldőlt a továbbjutás sorsa.

Simple Női Kupa, 2. forduló.

Vasas Kubala Akadémia–Szekszárdi UFC 1–4 (1–2).

Budapest, Angyalföld. V.: Kalmár P. (Pál A., Horváth B.).

Vasas: Bánovics – Hlavacska, Fehér D., Csáki-Zeke (Zádori, a szünetben), Elek N. (Biros K., 81.), Hámori R., Cavicchiola (Hubacsek, a szünetben), Kardos, Turcsányi, Rabatin, Kriskó (Hegedűs K., a szünetben). Edző: Hámori Ferenc.

Szekszárd: Kerekes B. – Csóka (Hegedűs P., 92.), Acsádi P., Fonyódi, Dombi (Nagy-Cseke J., 92.) – Vári (Sajabó, 76.), Kágyi R. (Schwarcz, 92.), Schell, Kovács Zs. – Nagy-Cseke V. (Lipovszky, 92.), Kiss G. Edző: Micskó Márk.

Gólszerző: Turcsányi (24.), illetve Kiss G. (41., 79.), Kágyi R. (30.), Vári (54.).

„Egy remek csapat ellen sikerült győznünk, lányaink megérdemlik a maximális dicséretet. A mérkőzés első felében négy-öt ziccert elpuskáztunk, ami után ellenfelünk átvette az irányítást, és vezetést szerzett. Szerencsére ritmust tudtunk váltani, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon harcias és jól játszó ellenféllel szemben” – értékelte a mérkőzést Micskó Márk vezetőedző.

A szekszárdiak hétvégén az NB II.-es bajnokságban is megkezdik a 2021/2022-es szezont: szombaton 12 órakor a Pápa vendégeként lépnek pályára Kágyiék.

Borítóképünk: Kiss Gabriella (sárgában) remek szabadrúgásgólja koronázta meg a szekszárdiak továbbjutását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!