Női kosárlabda

2021.08.21. 14:33

Győztes edzőmeccsel nyitotta az előszezont a KSC

F. V.

2021.04.11 Szekszárd Európa-kupa bronzmérkőzés KSC Szekszárd-Carolo Basket. Fotó: Makovics Kornél

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Remek edzőmeccsen 79-63 arányban győzedelmeskedett az Atomerőmű KSC Szekszárd az NB I/A csoportba frissen feljutó szigetszentmiklósiak felett ma délben a Városi Sportcsarnokban.

Ugyan Djokics Zseljko csapatában egyelőre csak hét hadra fogható játékos van (Goree, Krnjics, Milics, Miklós és Holcz csak később csatlakozik), de ők kitették a szívüket a pályára. Bálint Réka újdonsült csapatkapitányként igazi vezér volt, ahogy Friskovec és Gereben is.

A mindössze két napja érkezett amerikai irányító, Leslie Vorpahl is letette a névjegyét. A KSC legfrisebb igazolása amellett, hogy remek kézzel dobott, társait is jól szolgálta ki, s ami ugyanolyan fontos, megbízhatóan is védekezett. Nem akarjuk elkiabálni, de elsőre nagyon jó döntésnek tűnik a leigazolása.

A 2021/2022-es előszezon első kosarát Friskovec szerezte, aztán fordított a BKG, s majd öt percen át néhány ponttal vezettek is az egyetlen légióssal, de tizenegy játékossal érkező vendégek, akiket egyébként a Hepp Kupa négyes döntőjében már láthattunk Szekszárdon. Aztán ahogy bemelegedtek Mányokyék, magasabb sebességi fokozatban kapcsoltak, úgy megfordították az állást, majd fokozatosan elléptek a szigetszentmiklósiaktól.

Elsőre nagyon jónak tűnt ez a játék, volt küzdelem, gyorsaság, szép megoldások. Djokics Zseljko pedig láthatta, min kell tovább csiszolni a folytatásban.

Djokics Zseljko vezetőedző hét játékosát küldhette pályára
Fotó: KSC Szekszárd

Felkészülési mérkőzés

Atomerőmű KSC Szekszárd–BKG-PRÍMA Szigetszentmiklós 79–63 (19–18, 26–15, 17–14, 17–16)

Szekszárd, 100 néző. Vezette: Ádám, Propszt, Domokos.

SZEKSZÁRD: Pop 2, Friskovec 17/9, Gereben 16/6, Mányoky 4, Bálint 15/9. Csere: Vorpahl 16/12, Horváth 9. Edző: Djokics Zseljko.

SZIGETSZENTMIKLÓS: Angyal 11/3, Zivaljevics 13/3, Raus 3/3, Kovács 6, Aldazabal 16/6. Csere: Vári 12/3, Suppán 2, Mudra. Edző: Gedei Tibor.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 8-7. 10. p.: 19-18. 15. p.: 32-24. 20. p.: 45-33. 25. p.: 52-37. 30. p.: 62-47. 35. p.: 69-49.

Mestermérleg

Djokics Zseljko: – Gratulálok mindkét csapatnak, és köszönöm a BKG-Príma együttesének, hogy a felkészülés ilyen korai szakaszában eljöttek hozzánk. Kevesen voltunk ma, mindössze hét játékossal tudtunk kiállni, így mindenkinek többet kellett játszania, mint ami a felkészülés ezen fázisában normális lenne. Hasznos mérkőzést játszottunk, ahol összesen huszonöt gólpasszt adtunk. Szeretném, ha idén ez az önzetlen kosárlabda jellemezne bennünket. Nagyon fiatalok vagyunk, de nagy potenciál van bennünk, ezért érdemes lesz minket nézni ebben a szezonban. Mivel a pénteki ünnepnapon is kétszer edzettünk, a lányok a hétvégére most pihenőt kapnak. Jövő héten pedig remélem csatlakoznak a magas embereink is, hogy minél hamarabb komplett csapattal tudjunk dolgozni, mivel nagyon rövid az idő az Euroliga-selejtezőig.

Borítóképünkön: Bálint Réka (fehérben) újdonsült csapatkapitányként vezére volt a KSC-nek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!