Íjászat

2021.08.04. 19:02

Készen állnak, kezdődhet a szekszárdi 3D-íjászvilágbajnokság

Akadtak nehézségek, de leküzdötték, mondta Alexandra Manea, a szervezőbizottság tagja a hétfőn kezdődő szekszárdi 3D-íjászvilágbajnokság kapcsán.

Rónai Gábor

Alexandra Manea és Szőke Gergő, a sportközpont igazgatója a sajtótájékoztatón

Fotó: Mártonfai Dénes

Már szépítik a szekszárdi városi sporttelepet a küszöbön álló íjász-világbajnokságra. Ma délben is éppen a füvet nyírták, s a lelátó székeit törölgették – mindennek rendben kell lennie jövő hétfőre, amikor elindul a történelmi világbajnokság.

Sok-sok nehézséggel kellett szembenézniük a szervezőknek, mondta Alexandra Manera a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a focistadionban tartottak. Mint kiemelte, valamennyit leküzdötték, így optimistán várják a vb rajtját.

Alexandra Manea és Szőke Gergő, a sportközpont igazgatója a sajtótájékoztatón Fotó: Mártonfai Dénes

Hozzátette azt is, hogy a vb-vel együtt Európa-bajnokság is lesz a szekszárdi – ezt Szlovénia rendezte volna, de lemondott róla cserébe azért, hogy 2022-ben az övék lehessen a világbajnokság rendezési joga.

Alexandra Manea azt is elárulta, hogy eredetileg Eger lett volna a házigazda, de sikeres lobbijának köszönhetően a bikavér igazi hazája, Szekszárd kapta meg az esélyt.

„Azóta nem nagyon szeretnek Egerben” – húzta alá a szervezőbizottság tagja.

A versenyzők vasárnaptól érkeznek a városba, a hivatalos megnyitó hétfőn este lesz a Garay és Béla király téren, utóbbi helyszínen szekszárdi borokkal és zenés produkciókkal is várják a résztvevőket és a városba érkező vendégeket.

Alexandra Manea elmondta, hogy Sötétvölgyben négy versenypálya, egy gyakorlópálya és kétszázötven élethű háromdimenziós célállat várja a közel 600 versenyzőt.

„A versenypályák építése, kialakítása, karbantartása a két szekszárdi íjászegyesület, az Alisca Nyilai ÍE és a Tolnai Tájak ÍE feladata, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy hosszú évek munkájával kellő bizalmat tudtunk kapni a szövetségtől!” – tette hozzá Alexandra Manea.

A vb augusztus 14-én, szombaton fejeződik be.

Ötmilliót ad a város

Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont igazgatója azt mondta, óriási dolog, hogy egy ilyen eseménynek lehetnek a házigazdái, hozzátéve, hogy egy rendkívül jó csapat állt össze, ők pedig a helyi ismereteikkel és tapasztalataikkal igyekeztek segíteni a szervezők munkáját. Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere kiemelte, hogy a város ötmillió forinttal támogatja a rendezvényt, és mindent a szervezők rendelkezésére bocsát. Mint mondta, bízik benne, hogy kellemes élményekkel távoznak az ide érkezők, és messzire elviszik a város jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!