kosárlabda

2021.08.12. 20:47

Kiválóan teljesítenek a szekszárdi lányok a válogatottban

Továbbra is remek teljesítményt nyújtanak a szekszárdi lányok az U19-es magyar válogatottban.

T. N.

Forrás: FIBA

Cziczás László együttese már a legjobb nyolc között van a Debrecenben zajló világbajnokságon. A mieink szerda este nagy csatában 54–48-ra verték meg az olaszokat, Miklós Melinda két hárompontosának is köszönhetően. A KSC irányítója a hat megszerzett pontja mellett lekapott hat lepattanót is és pluszban még egy gólpasszal is hozzájárult a sikerhez.

A másik szekszárdi, Holcz Rebeka ezúttal nem szerzett pontot, de remek védőmunkájával sokat tett a sikerért. Egy lepattanó, egy gólpassz és három labdaszerzés így is bekerült a neve mellé a találkozó jegyzőkönyvébe.

A magyar csapat a csoportkört két győzelemmel és egy vereséggel tudta le. A tajvaniakat 99–42-re győzték le a lányok (Miklós 13, Holcz 9 pontig jutott). Az oroszokkal szemben 70–56-os vereség következett (itt Holcz 5, Miklós 1 pontot szerzett), majd az argentinok elleni 80–29-es diadal jelentett továbbjutást. Utóbbiak ellen (amiről még nem számoltunk be) Miklós 6 pontig, 3 lepattanóig, 2 asszisztig és egy labdaszerzésig, Holcz pedig 5 pontig, 2 lepattanóig, 1 asszisztig és 3 labdaszerzésig jutott.

A csapat a következő körben, immáron a legjobb négy közé kerülésért a csehekkel csap össze, a találkozót csütörtökön 17.30 órakor játsszák. Ellenfelünk a brazilokat 74–64-re, a japánokat 63–58-ra verte, Mali ellen 20–0-val, játék nélkül kapta meg a pontokat. Egyetlen vereségüket a kanadaiakkal szemben szenvedték el (71–79).

A tizenhat csapatos U19-es világbajnokság küzdelmei vasárnap fejeződnek be a cívis városban.

Borítóképünkön: nagy volt a boldogság, a magyar válogatott ott van a legjobb nyolc között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!