Női futsal NB I

2021.09.24. 09:00

Bajnoki döntőbe jutás a tolna-mözsiek célja

B. S.

20210828 Tolna Otthon tartotta a serleget a 2F-Bau Tolna-Mözs a hazai rendezésű Thelena Kupán, melyen a mezőny legjobb játékosát is a klub adta. 2F-Bau Tolna-Mözs-Paksi SE futsal mérkőzés Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Reveland Zoltán vezetőedző

Fotó: Makovics Kornél

Májusban kilenc év után került ismét bajnoki ezüstérem Tolna-Mözsre, s idén is a bajnoki finálét célozza meg a város élvonalban szereplő együttese. Ehhez most is négy riválist kell megelőznie Revelend Zoltán hölgyeinek, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

„Azt próbálom sulykolni a lányokba, hogy ne adjuk lejjebb az előző idénynél, a döntő legyen a cél. Erre reális esélyünk van, sőt benne lehet a még fényesebb érem is. Azt gondolom, ebben idén a DEAC és a Budaörs lesz a legnagyobb ellenfelünk. Debrecenben együtt maradt a bajnokcsapat, míg a Pest megyei gárda jól erősített a nyáron” – mondta lapunknak a 2F-Bau Tolna-Mözs edzője, hozzátéve, hogy a Magyar Kupában a négyes döntőbe akarnak jutni.

Deczki Vandáéknak hosszúra nyúlt a felkészülési időszaka, már július elején elkezdték az edzéseket. Az NB I-es strandlabdarúgó-bajnokságot és XVIII. Thelena Kupát megnyerték, vagyis bőven akadt sikerélményük a holtszezonban.

„Mondhatni zökkenőmentes volt a felkészülésünk, heti kétszer edzettünk, a létszám végig megfelelő volt. Tizennyolc fős kerettel vágunk neki a szezonnak, ez segíteni fog a taktikánkba, miszerint az ellenféltől független, megalkuvást nem tűrő letámadásban. Remélhetőleg ebből sok labdát tudunk majd szerezni, s bízom benne, hogy a helyzeteinket nagyobb számban fogjuk gólra váltani, mint az előző idényben. Emellett minél több tudatos, begyakorolt figurákat szeretnék viszontlátni a pályán” – tette hozzá Reveland Zoltán.

A tolna-mözsiek, akik az újonc Csepel elleni nyitómérkőzésüket majd decemberben játsszák le, szombaton a legutóbbi szezonban várakozáson alul teljesítő, csak ötödik helyen végző Astra vendégeként kezdik az idényt.

Női NB I, 2. forduló.

Astra-Activtek HFC-Üllő–2F-Bau Tolna-Mözs. Üllő, szombat, 11 óra. Vezeti: Liebhardt (Dévényi, Fodor Zs.). B. S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!