atlétika

2021.09.09. 08:00

Csábrák János keze alatt is minden marad a régiben

Szeptember elsejétől Csábrák János vezeti a szakmai munkát az AC Bonyhádnál. A szakember Scheidler Géza feladatait veszi át.

Munkatársunktól

Fotó: M. R.

Mint arról nemrég beszámoltunk, Scheidler Géza lett a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója. A szakember kinevezésével eldőlt, hogy a jövőben nem tudja ellátni az AC Bonyhád vezetőedzői feladatait – edzőként azonban továbbra is segíti az egyesületet. A szakmai munka irányítása Csábrák János kezébe került.

A szakmai munka az eddigi alapokon megy tovább, hiszen már tizenegy éve közösen dolgozik a klub eredményességén Csábrák János és Scheidler Géza, most csupán a vezetőedző személye változik – árulta el lapunknak Kirchné Máté Réka, a klub elnöke.

A nehézséget egész más hozta az egyesület életébe. Ahogy ezt az új vezetőedző megfogalmazta, a koronavírus-járvány miatt sok sportág sérült, újra kell építeni az alapokat, s nekik is újra kell szervezniük és meg kell erősíteniük a csoportjaikat.

„Nincs más lehetőség, mint előre – mondta Csábrák János. – Az iskolai bázisok újbóli kialakítása segítheti, hogy minél szélesebb körben megismertessük a sportágat. A szülők fel kell ismerjék a sportolás fontosságát gyermekeik életében, és hogy a fiatalokat a verseny élteti.

Mindkét bonyhádi általános iskolában indulnak csoportjaink: Schwarcz Katalin és Völgyi István évtizedek óta neveli az atléta-utánpótlást, és most már a Petőfi általános iskolában is vannak szakembereink Scheidlerné Kis Inez, Hornok Enikő és Gergely Gréta személyében. Nyitni szeretnénk a városkörnyéki iskolák felé is, hogy minél több gyerek ismerhesse meg az atlétika világát – tette hozzá.

Kihangsúlyozta: az elmúlt hétvégén a kakasdi családi sportnapon népszerűsítették az atlétikát, sok volt az érdeklődő gyerek és pozitívak voltak a szülői visszajelzések.

A korábbi vezetőedző, Scheid­ler Géza irányításával néhány hónapja indult a MASZ szervezésében a Kölyökből Atléta Program, mely a 10 év alatti gyerekeket szólítja meg elsősorban, és szintén a sportág szilárd alapozását segíti.

„Fontos, hogy a gyerekek olyan alapkészségeket szerezhetnek itt meg, melyek segítségével bármely sportágban sikeresek lehetnek” – mondta Scheid­ler Géza.

Az AC Bonyhád szakmai felépítését tekintve pedig úgy fogalmaz: „Jelenleg jobb lehetőségeink vannak, mint két évvel ezelőtt. Az általános iskolai edzők nélkül nem megy, és most egy ütőképes csapat érlelődik Bonyhádon” – zárta.

Borítóképünkön: Csábrák János (balra) és Scheidler Géza a jövőben is együtt dolgozik, csak a felállás lesz más

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!