labdarúgás

2021.09.15. 10:19

Elképesztő csata Aparhanton: egy tucat gól és feltámadás 1–5-ről

Berg Sándor

20210828 Aparhant Aparhant SE-Bonyhád-Börzsöny SE megye II. labdarúgó mérkőzés Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évek legelképesztőbb és egyben legizgalmasabb mérkőzését játszották Aparhanton múlt hét végén a megyei másodosztályban. A hazaiak fél óra játék után már 4–0-ra vezettek a dunakömlődiek ellen, a szünetre pedig már 5–1-es előnnyel mentek, a végeredmény aztán 6–6 lett. Ennek apropóján a magyar szövetség adatbankjában visszanéztük, volt-e korábban hasonlóra példa a második vonalban.

Az sem mindennapos, ha egy mérkőzésen egy tucat találat születik. Ilyen utoljára 2020 októberében volt, akkor a Tolna VFC 13–0-ra ütötte ki az őcsényieket. Arra azonban a legutóbbi tizenöt szezonban nem volt példa, hogy tizenkét gólos bajnokin szülessen döntetlen. A 4–4-es egál is hasonlóan sűrűn fordult elő, mint a nagyarányú győzelmek: 2019 júniusában a Nagymányok és a Fadd, illetve az előző kiírásban a Madocsa és a Simontornya, valamint az Aparhant és a Kisdorog nyolcgólos csatában osztozott meg a pontokon. Ráadásul a nagymányokiak és az aparhantiak akkor is négygólos előnyből veszítettek el két pontot, akárcsak néhány évvel korábban a Döbrököz Hőgyészen (4–4), a Gyönk (5–5) és a Kéty Magyarkeszin (4–4).

Batta István és az apariak nagy meccset játszottak Fotó: Makovics Kornél / MW-archívum

Az adatbankot böngészve, nagy megmeneküléseknek és feltámadásoknak is szemtanúi lehettek a nézők: 2014 szeptemberében a faddiak 0–5-ről álltak fel Kajdacson, de végül a hazaiak 7–4-re behúzták a meccset. Egy évvel később a Simontornya a félidőben 4–1-re vezetett Dombóváron, de a vendéglátó második csapata óriási hajrát kivágva megtartott egy pontot magának (5–5), míg a Bátaapáti háromgólos hátrányból fordítva nyert hét éve Németkéren (5–4).

A megyei labdarúgás izgalmassága, kiszámíthatatlansága miatt vélhetően a jövőben is láthatunk még ezekhez hasonló mérkőzéseket...

Ez vár ránk a hétvégén

Megyei II. osztály, a 4. fordulóban. Szeptember 18., szombat: Tolna VFC–Faddi SE, ASE Paks–Aparhanti SE 16 óra. Szeptember 19., vasárnap: Kisdorogi FC–Bonyhád-Börzsöny SE, Nagymányoki SE–Mórágyi SE, Dunakömlődi SE–Simontornya TC 16 óra.

A Madocsa SE szabadnapos lesz.

https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/feltamadasbol-nem-volt-hiany-a-masodik-vonalban-4019948/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!