Profi boksz

2021.09.08. 10:48

Idén sem lesz küzdősportgála Szekszárdon

Idén sem lesz küzdősportgála a szekszárdi városi sportcsarnokban. Halász Gábor elkeseredett, de nem adja fel, jövőre mindenképpen tető alá hozzák a felettébb népszerű eseményt.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A folyosón is hallani lehetett, ahogy püfölik a bokszzsákot a szekszárdi sportcsarnok ökölvívótermében. Nincs megállás, a fiatalok készülnek a közelgő megmérettetésekre, Halász Gábor, az Unio Box Team legismertebb versenyzője pedig azért izzad a kötelek között, hogy formában maradjon. Bármikor befuthat ugyanis egy ajánlat – a hírek szerint már most lenne lehetősége fellépni az Egyesült Államokban, de a vírushelyzet miatt egyelőre bonyolult a kiutazás. A menedzserek éberek, ha olyan ajánlat érkezik, amelyik mind szakmailag, mind pedig anyagilag megfelel a 43 éves bunyósnak, akkor boldogan útra kelnek – nem csak Amerikába, a világ bármelyik tájára.

Halász Gábor nagyon szeretne már bunyózni, a Boxrec szakportál nyilvántartása szerint legutóbb 2018. május 12-én lépett kötelek közé a szekszárdi küzdősportgálán, s verte meg egyhangú pontozással Szabó Rolandot.

Azóta eltelt több mint három év, s bár voltak lehetőségek – az ausztrál-horvát Mark de Mori elleni visszavágó is benne volt a pakliban –, végül egyik meccs sem jött össze.

Most pedig az is eldőlt, hogy a következő összecsapását nem a szekszárdi küzdősportgálán fogja vívni. A novemberi eseményre ugyanis nem jött össze az anyagi fedezet, így el kellett engedniük.

Halász Gábor most csalódott, de mint mondta, nem adja fel, 2022-re mindenképpen tető alá hozza a sorban immáron tizedik gálát, mert hazai közönség előtt szeretné szögre akasztani a kesztyűt.

Addig is készül, püföli a bokszzsákot, és várja az ajánlatokat – meg azt, hogy véget érjen ez a fránya pandémiás helyzet a világban.

Emlékezetes meccsekből jó pár kijutott neki

Halász Gábor 1999-es debütálása óta 58 mérkőzést vívott profiként, mérlege 39 győzelem és 19 vereség. Eddigi legemlékezetesebb meccseit a lengyel klasszis, Krzysztof Wlodarczyk, a német sztár, Mario Veit, valamint a brit világbajnok, Herbie Hide ellen vívta. Nagy meccsekből kijutott Halász Gábornak az elmúlt években is: a kazah Issa Akberbajevvel 2016 áprilisában Buchholzban, az orosz Jurij Kazsinszkijjel 2017 júliusában Jekatyerinburgban, az ausztrál Mark de Morival 2017 decemberében Banja Lukában mérte össze az erejét. A szekszárdi gálákon kilenc meccset vívott – és nyert. A sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte, majd Szalai Viktort (2011, 2016), Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015) és Szabó Rolandot (2018) győzte le.

Borítókép: Halász Gábor igyekszik formában tartani magát, hogy ha jön egy lehetőség, készen álljon a kihívásra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!