labdarúgás

2021.09.21. 11:36

Remek győzelemmel folytatta menetelését az UFC

Nem tud hibázni a Szekszárdi UFC NB II-es női együttese! Micskó Márk csapata a hétvégén 5–2-re nyert hazai pályán az FC Ajka ellen, s a bajnoki tabellán az élre ugrott.

R. G.

20210919_Szekszárd_Szekszárd-Ajka NB II.-es Női foci Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A szekszárdiak újoncként parádés teljesítményt nyújtanak, hiszen az eddigi négy bajnoki találkozójukat és az idei két kupameccsüket kivétel nélkül megnyerték. A pazar teljesítmény értékét csak emeli, hogy az utóbbi meccseket két kulcsjátékosuk, az egyaránt súlyos sérülést szenvedő Nagy-Cseke Edina és Fonyódi Kata nélkül húzták be. Az UFC erejét mutatja az is, hogy mindig akad egy-egy húzóember, aki magára vállalja a vezérszerepet. Az előző hazai bajnokin, a Kelen SC ellen (3–1) Kágyi Árvácska Rebeka, míg most Sajabó Boglárka triplázott, de rajtuk kívül is nagyon sok jó teljesítmény akad a sárga-feketéknél. A szekszárdiak egy harmadik perces góllal korán megadták a mostani meccs alaphangját, s már 5–0-ra vezettek, amikor az ajkaiak szépíteni tudtak.

„Nagyon jól kezdett a csapat, a lányok kombinatívan és a tizedik perctől egyre gyorsabban játszottak – értékelte a látottakat Micskó Márk. – Rendre szép akciókat vezettünk, hol a széleken, hol középen, vagy éppen távolról próbálkoztunk. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk nagyon büszke vagyok a csapatra. Azért van kritikai észrevételem is, mert hiába mondtam el, hogy egy mérkőzés kilencven percig tart. Sajnos úgy gondolták, már megvan a győzelem, ami igaz is volt, de nem aludhatunk így be a végére. Remélem a nézők is egyre többen fognak kilátogatni a meccseinkre, mert ez a csapat megérdemli, hogy minél többen kíváncsiak legyenek rájuk” – zárta.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán a hétvégi meccsen, örültem hogy végre gólokkal is tudtam segíteni a csapatot – mondta a triplázó Sajabó Boglárka. – Úgy gondolom nem csak eredményes, hanem szép játékkal sikerült győzni habár a meccs végén kicsit elkényelmesedtünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra hiszen hétről hétre látszik, hogy a csapategység meghozza az eredményeket” – tette hozzá.

Női NB II, Nyugati csoport

Szekszárdi UFC–FC Ajka 5–2 (3–0).

Szekszárd, 100 néző. V: Bányai D. (Szabó L., Juhász D.).

Szekszárd: Kerekes B. – Csóka, Kövesdi, Kágyi Á. (Lipovszky, 91.), Kovács Zs. (Schwarcz, 89.), Schell, Vári, Sajabó (Ganczer, 76.), Kiss G., Acsádi P., Dombi. Ajka: Hidi – Hannig, Schultz, Belovics (Kovács N., 84.), Bozsoki, Ferencz B., Tamás-Kovács (Bogdán, 76.), Csik (Simon I., 76.), Kádi, Vattai, Beimli.

Gól: Sajabó (3., 33., 72.), Hannig (72., öngól), Kiss G. (69.), illetve Beimli (78.), Ferencz B. (83.).

A bajnokság élcsoportja: 1. Szekszárd 12, 2. MOL Fehérvár 10, 3. Budaörs 9, 4. Csepel 9, 5. Kelen 7, ...14. (utolsó) Pápa 0 ponttal.

A szekszárdi együttes az 5. fordulóban a Külker SC-Vikino Mester vendége lesz, vasárnap 13 órától.

Képünkön: Kágyi Árvácska Rebeka tör kapura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!